OVA ZALIVENA PITA SE SPREMA SA SIROM I POVRĆEM U KOJEM SE SRBI DAVE: Naši STARI znaju da je to pravi SPECIJALITET
Zalivena pita sa mladim lukom i sirom je nešto najukusnije što možete da pojedete za doručak ili večeru
Ako nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru, zalivena pita sa mladim lukom i sirom je pun pogodak.
Recept je prost kao pasulj, a ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Ukućani će biti oduševljeni jer su probali nešto totalno drugačije.
Možda vas zanima:
Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.
ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Možda vas zanima:
Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.
ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Možda vas zanima:
Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.
ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Potrebno za testo:
500 grama brašna
1 prašak za pecivo
So
75 ml ulja
200 ml mleka
2 jaja
Fil:
2 jaja
200 grama tvrdog sira
200 grama sitnog sira
so
mladi luk
100 ml rastopljenog putera
Za zalivanje:
200 ml mleka
Priprema: Napravite testo od brašna, mleka, praška za pecivo i jaja. Kada umesite testo razvaljajte na 3 jufke, svaku jufku razvijte u rolat pa isecite na manje loptice. Ostavite da se testo odmori oko 10 minuta. Potom svaku lopticu razvijte što tanje i naslažite preko onih prethodnih.
Fil napravite tako što ćete tvrdi stir da izrendate, a potom mu dodate sitni sir, jaja, mladi luk, so i začin po želji.
U podmazan pleh stavite prvo testo, a potom maslac, pa fil, pa testo, pa maslac, pa fil pa testo. Isecite pitu na kocke i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta. Izvadite je iz rerne, zalijte mlekom pa vratite u rernu na oko 15 minuta.
Prijatno!
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)