OVA ZALIVENA PITA SE SPREMA SA SIROM I POVRĆEM U KOJEM SE SRBI DAVE: Naši STARI znaju da je to pravi SPECIJALITET
Zalivena pita sa mladim lukom i sirom je nešto najukusnije što možete da pojedete za doručak ili večeru

Ako nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru, zalivena pita sa mladim lukom i sirom je pun pogodak.
Recept je prost kao pasulj, a ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Ukućani će biti oduševljeni jer su probali nešto totalno drugačije.
Možda vas zanima:

Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.

ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Možda vas zanima:

Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.

ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Možda vas zanima:

Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste
Laka za pripremu a preukusna.

ZALIVENA PITA: Uveče nalijte i nafilujte, a ujutru ispecite - PREUKUSNO
Brzi doručak ili kompletan obrok u jednoj tepsiji - savršen ručak za čitavu porodicu
Potrebno za testo:
500 grama brašna
1 prašak za pecivo
So
75 ml ulja
200 ml mleka
2 jaja
Fil:
2 jaja
200 grama tvrdog sira
200 grama sitnog sira
so
mladi luk
100 ml rastopljenog putera
Za zalivanje:
200 ml mleka
Priprema: Napravite testo od brašna, mleka, praška za pecivo i jaja. Kada umesite testo razvaljajte na 3 jufke, svaku jufku razvijte u rolat pa isecite na manje loptice. Ostavite da se testo odmori oko 10 minuta. Potom svaku lopticu razvijte što tanje i naslažite preko onih prethodnih.
Fil napravite tako što ćete tvrdi stir da izrendate, a potom mu dodate sitni sir, jaja, mladi luk, so i začin po želji.
U podmazan pleh stavite prvo testo, a potom maslac, pa fil, pa testo, pa maslac, pa fil pa testo. Isecite pitu na kocke i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta. Izvadite je iz rerne, zalijte mlekom pa vratite u rernu na oko 15 minuta.
Prijatno!

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.
Komentari(0)