OVA ZALIVENA PITA SE SPREMA SA SIROM I POVRĆEM U KOJEM SE SRBI DAVE: Naši STARI znaju da je to pravi SPECIJALITET

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Zalivena pita sa mladim lukom i sirom je nešto najukusnije što možete da pojedete za doručak ili večeru

Pita
Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Ako nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru, zalivena pita sa mladim lukom i sirom je pun pogodak.

Recept je prost kao pasulj, a ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Ukućani će biti oduševljeni jer su probali nešto totalno drugačije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebno za testo:

500 grama brašna

1 prašak za pecivo

So

75 ml ulja

200 ml mleka

2 jaja

Fil:

2 jaja

200 grama tvrdog sira

200 grama sitnog sira

so

mladi luk

100 ml rastopljenog putera

Za zalivanje:

200 ml mleka

Priprema: Napravite testo od brašna, mleka, praška za pecivo i jaja. Kada umesite testo razvaljajte na 3 jufke, svaku jufku razvijte u rolat pa isecite na manje loptice. Ostavite da se testo odmori oko 10 minuta. Potom svaku lopticu razvijte što tanje i naslažite preko onih prethodnih.

Fil napravite tako što ćete tvrdi stir da izrendate, a potom mu dodate sitni sir, jaja, mladi luk, so i začin po želji.

U podmazan pleh stavite prvo testo, a potom maslac, pa fil, pa testo, pa maslac, pa fil pa testo. Isecite pitu na kocke i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta. Izvadite je iz rerne, zalijte mlekom pa vratite u rernu na oko 15 minuta.

Prijatno!

krompir

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji

Gastronomija

12:00

11 jun, 2025

Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Tagovi:

Komentari(0)

Loading