Uveče je nafilujete i prelijete, a ujutru ispečete: Pita posle koje ćete polizati prste

Izvor: Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Laka za pripremu a preukusna.

Pita
Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Ako tražite recept za savršenu pitu, onda je zalivena pita pravi izbor za vas:

Sastojci:

Preliv:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Fil:

  • 300-400 gr. spanaća ili blitve
  • 400-500 gr. sira
  • 100 ml. mineralne vode

Priprema:

Prvo napravite preliv od jaja, ulja, jogurta i praška za pecivo i soli. Zatim napravite fil od blitve i sira i mineralne vode. A potom filujte kore za pitu i složite je po volji. Sutradan zalivenu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.

 

krompir

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji

Gastronomija

12:00

11 jun, 2025

Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Komentari(0)

Loading