Pekar otkriva malu tajnu velikih majstora: Uz ovakvu pripremu burek će vam biti sočan i izuzetno ukusan

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Savršeni burek - preblaga je reč za ovu divotu na tanjiru

Pekar otkriva malu tajnu velikih majstora: Uz ovakvu pripremu burek će vam biti sočan i izuzetno ukusan
Printscreen/Youtube

Pekar otkriva malu tajnu kako da zamesite testo bez greške. Osim evidentno lagane pripreme, ovaj burek je i izuzetno ukusan. Savršen da s njim dočekate i najprobirljivije goste i iznenadite sve svojim umećem.

Ukoliko ste ljubitelj suvog mesa, slobodno iseckajte parče u ovu mesnu smesu, fenomenalno će zamirisati i garantovano niko neće ostati ravnodušan.

Burek se peče na plehu od rerne, 25 minuta na 190 stepeni zavisno od vaše rerne.

SASTOJCI:

Testo:

700 gr brašna
1 kašika soli
400 ml tople vode
1 kašika ulja
1 mala kafena kašika kvasca

Nadev:

1/2 kg mlevenog mesa
150 gr seckanog mesa
1 glavica luka
so i biber

Premaz:

100 gr maslaca
1 žumance
čurokot ili susam

Prijatno!

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading