Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor

Najbolje kod krompira, spremljenog na bilo koji način, je to što se savršeno slaže uz mnoga jela, a neki ga čak pripremaju i kao obrok samog za sebe.
Krompir iz rerne pripremljen po ovom receptu svakako može biti dovoljan sam za sebe uz neku finu sezonsku salatu, međutim, možete mu pridružiti i koje parče sočnog mesa jer hrskava tekstura ovog krompira će savršeno ići uz mekano i aromatično meso, kako piše u jednom starom kuvaru.
Sastojci:
kilogram krompira
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Priprema:
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Krompir ogulite, operite i ostavite da odstoji u hladnoj vodi kratko.
Palentu i sve začine, dobro promešajte.
Krompir izvadite iz vode i dobro osušite.
U tepsiji sa začinima i palentom, stavite krompir i dobro ga uvaljajte, te pospite uljem.
Stavite u već zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Kada je krompir gotov, naseckajte peršun i pospite preko.
Kako odabrati dobar krompir za pečenje u rerni?
Često i ne razmišljamo o tome, već onaj krompir koji imamo ogulimo i stavimo u rernu, međutim, postoji trik koji će vam pomoći da vaš obrok ispadne mnogo ukusniji nego obično.
Reč je samom obliku krompira. Dobro bi bilo da, ukoliko uzimate beli krompir, on bude duguljast i potpuno zreo, bez zelenkastih šara.
Takođe, ukoliko se odlučite za crveni, njega bi trebalo držati duže u hladnoj vodi, oko 30 minuta pre dalje pripreme. Što se tiče oblika i boje, crveni krompir je najbolji za rernu ukoliko je manji i više okrugao.
Prijatno!
(Espreso)

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima
Komentari(0)