Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Nema boljeg dodatka jelima od krompira u bilo kom obliku, a hrskav krompir iz rerne, mnogima je omiljeni izbor

Nema boljeg dodatka jelima: Najhrskaviji krompir iz rerne po receptu iz starog kuvara
Printscreen/Instagram

Najbolje kod krompira, spremljenog na bilo koji način, je to što se savršeno slaže uz mnoga jela, a neki ga čak pripremaju i kao obrok samog za sebe.

Krompir iz rerne pripremljen po ovom receptu svakako može biti dovoljan sam za sebe uz neku finu sezonsku salatu, međutim, možete mu pridružiti i koje parče sočnog mesa jer hrskava tekstura ovog krompira će savršeno ići uz mekano i aromatično meso, kako piše u jednom starom kuvaru.

Sastojci:

kilogram krompira

Možda vas zanima:

jedna kašika soli

Možda vas zanima:

3 kašike palente

Možda vas zanima:

biber

Možda vas zanima:

ulje

Možda vas zanima:

pola kašike aleve paprike

Možda vas zanima:

kašika suvog začina

Možda vas zanima:

svež peršun

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Krompir ogulite, operite i ostavite da odstoji u hladnoj vodi kratko.
Palentu i sve začine, dobro promešajte.
Krompir izvadite iz vode i dobro osušite.
U tepsiji sa začinima i palentom, stavite krompir i dobro ga uvaljajte, te pospite uljem.
Stavite u već zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Kada je krompir gotov, naseckajte peršun i pospite preko.

Kako odabrati dobar krompir za pečenje u rerni?

Često i ne razmišljamo o tome, već onaj krompir koji imamo ogulimo i stavimo u rernu, međutim, postoji trik koji će vam pomoći da vaš obrok ispadne mnogo ukusniji nego obično.

Reč je samom obliku krompira. Dobro bi bilo da, ukoliko uzimate beli krompir, on bude duguljast i potpuno zreo, bez zelenkastih šara.

Takođe, ukoliko se odlučite za crveni, njega bi trebalo držati duže u hladnoj vodi, oko 30 minuta pre dalje pripreme. Što se tiče oblika i boje, crveni krompir je najbolji za rernu ukoliko je manji i više okrugao.

Prijatno!

(Espreso)

Komentari(0)

Loading