SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
![đurđevdanska salata](/data/images/2024-05-05/86881_cook-with-charles_f.jpg?timestamp=1714860000)
Nijedna slavska trpeza ne može proći bez salata koje je čine bogatijom i koje predstavljaju krunu trpeze. Donosimo vam recept za svečanu đurđevdansku salatu, koja se sprema očas posla.
Sastojci:
- 6 kuvanih jaja
- 1 praziluk
- 6 kiselih krastavaca
- 200 g šunke
- 200 g gauda sira
- 180 g kukuruza iz konzerve
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike prirodnog jogurta
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
Priprema:
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
Iseći jaja na kockice pa sasuti u dublju činiju. Zatim iseći krastavčiće, pa sipati u istu posudu, a onda i iseckani praziluk. Šunku takođe iseći na kockice pa sipati u posudu, a zatim dodati rendani sir. Sipati kuvani kukuruz preko sira. U drugu posudu pomešati majonez, jogurt, senf, so i biber, pa sve lepo promešati. Sipati preliv u salatu i dobro promešati i sjediniti.
Kurir Stil
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)