TRIK ISKUSNIH KUVARA: Evo kako da prepoznate koje jaje je skuvano, a koje nije
Savet koji vam može biti od koristi

U momentima kada u rukama držite dva jaja, ali ne možete da sa sigurnošću znate koje je skuvano, a koje sirovo, jer u frižideru imate obe vrste, potreban je trik da bi otkrili koje jaje je skuvano, a koje ne. Mi ćemo vas naučiti tom triku.
Ovaj trik je proveren i nepogrešiv, a veoma je koristan u kuhinji.
Kako bi isprobali ovaj trik, potrebna su vam je jedno sveže i jedno skuvano jaje.
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Prvo zavrtite jedno jaje na ravnoj površini. Ako ste zavrteli kuvano jaje, primetićete da se ono vrti duže.
Kada zavrtite sirovo jaje, ponovo na ravnoj površini, ono će se vrteti mnogo kraće od kuvanog.
To je zbog toga što se u sirovom jajetu pokreću i belance i žumance i tako skraćuju vreme rotiranja. Kod kuvanog jajeta tekstura je tvrda i ne utiče na kretanje jajeta.
Na ovaj način možete veoma lako da prepoznate koje jaje je kuvano i nema potrebe da ih lomite da bi to saznali.

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali
Komentari(0)