VOJVOĐANSKE DOMAĆICE NAJBOLJE PRAVE STARINSKU FUTOŠKU SARMU: Gurmanluk na delu uz 1 TAJNI sastojak za savršen ukus
Vojvođanski ukus sarme je sličan sarmi sa drugih meridijana, al’ je malčice drugačiji
![VOJVOĐANSKE DOMAĆICE NAJBOLJE PRAVE STARINSKU FUTOŠKU SARMU: Gurmanluk na delu uz 1 TAJNI sastojak za savršen ukus](/data/images/2023-05-04/53679_sarma-shutterstock-1235482036_f.jpg?timestamp=1707519600)
Razlika je je u tome što se uglavnom zavija u listove autohtonog futoškog kupusa, koji su ukusniji i mekši, pa i pogodniji za zavijanje sarmi. Obavezna je i zaprška koja sarmi dodaje puniji ukus i upotpunjuje zalogaje. Evo kako ide taj čuveni recept.
Sastojci za 10 osoba:
2 glavice futoškog kiselog kupusa
70 gr pirinča
100 gr crnog luka
2 jaja
2 – 3 češnja belog luka
2 – 3 kafene kašike slatke aleve paprike
150 gr slanine
50 gr suve slanine
suvog mesa i kobasice
Priprema:
Crni luk se sitno isecka i proprži na ulju. Doda mu se začinjeno meso, a zatim i opran pirinač, pa se sve to dinsta na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
![sarme](/data/images/2023-04-03/50334_sarma-shutterstock-1132672691_f.jpg)
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
![sarma](/data/images/2024-01-04/72958_1473950-gotova-svetogorska-sarma-u-serpi-ls_f.jpg)
SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA ZA BADNJI DAN: Najbolja i najukusnija - recept svi traže
Srpska kuvarica otkrila kako se pravi svetogorska sarma za Badnji dan koja je najbolja i najukusnija, a recept svi traže
Možda vas zanima:
![sarme](/data/images/2023-04-03/50334_sarma-shutterstock-1132672691_f.jpg)
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
![sarma](/data/images/2024-01-04/72958_1473950-gotova-svetogorska-sarma-u-serpi-ls_f.jpg)
SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA ZA BADNJI DAN: Najbolja i najukusnija - recept svi traže
Srpska kuvarica otkrila kako se pravi svetogorska sarma za Badnji dan koja je najbolja i najukusnija, a recept svi traže
Možda vas zanima:
![sarme](/data/images/2023-04-03/50334_sarma-shutterstock-1132672691_f.jpg)
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
![sarma](/data/images/2024-01-04/72958_1473950-gotova-svetogorska-sarma-u-serpi-ls_f.jpg)
SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA ZA BADNJI DAN: Najbolja i najukusnija - recept svi traže
Srpska kuvarica otkrila kako se pravi svetogorska sarma za Badnji dan koja je najbolja i najukusnija, a recept svi traže
Dodaje se i beli luk, a po potrebi sipa malo vode i dinsta dok pirinač ne bude dopola skuvan. Od glavice kupusa odvoje se listovi u koji će se zavijati nadev, a ostatak kupusa se naseče na tanke rezance, koji će poslužiti kao podloga za sarme.
Sarme se uviju i ređaju u dublji lonac ili šerpu. Obavezno probajte i vrhunsku srpsku sarmu! Doda se suvo meso, slanina i kobasica, dolije voda i kuva oko 2,5 sata. Na kraju se napravi zaprška, prelije preko sarme i kuva još 10 – 15 minuta.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)