RECEPT ZA NAJBOLJE PEČENE KROFNE IZ RERNE: Neverovatno su vazdušaste i ostaju dugo sveže, kažu da su ukusnije od PRŽENIH
Recept za najbolje pečene krofne obavezno zapišite i možete uživati u omiljenoj hrani bez griže savesti.

Krofne su omiljena poslastica mnogima od nas, dok ih neki obožavaju u slatkog varijanti, ima i onih koji ih prave i u slavnoj. Međutim, ovo omiljeno testo slovi za jednog od glavih neprijatelja vitke linije, zato vam donosimo recept za one iz rerne koje se ne prže u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, neverovatno su vazdužaste, a mnogo manje kalorične!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 30 g kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 16 kašika brašna
- 90 ml ulja
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil secer, brašno i sve lepo umutiti da se dobro sjedini. Krofnice peći i plehu sa kalupima u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom prahui u uživajte u neodoljivom ukusu, piše Kurir Stil.

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Komentari(0)