RECEPT ZA NAJBOLJE PEČENE KROFNE IZ RERNE: Neverovatno su vazdušaste i ostaju dugo sveže, kažu da su ukusnije od PRŽENIH
Recept za najbolje pečene krofne obavezno zapišite i možete uživati u omiljenoj hrani bez griže savesti.
Krofne su omiljena poslastica mnogima od nas, dok ih neki obožavaju u slatkog varijanti, ima i onih koji ih prave i u slavnoj. Međutim, ovo omiljeno testo slovi za jednog od glavih neprijatelja vitke linije, zato vam donosimo recept za one iz rerne koje se ne prže u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, neverovatno su vazdužaste, a mnogo manje kalorične!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 30 g kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 16 kašika brašna
- 90 ml ulja
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil secer, brašno i sve lepo umutiti da se dobro sjedini. Krofnice peći i plehu sa kalupima u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom prahui u uživajte u neodoljivom ukusu, piše Kurir Stil.
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)