RECEPT ZA NAJBOLJE PEČENE KROFNE IZ RERNE: Neverovatno su vazdušaste i ostaju dugo sveže, kažu da su ukusnije od PRŽENIH
Recept za najbolje pečene krofne obavezno zapišite i možete uživati u omiljenoj hrani bez griže savesti.
Krofne su omiljena poslastica mnogima od nas, dok ih neki obožavaju u slatkog varijanti, ima i onih koji ih prave i u slavnoj. Međutim, ovo omiljeno testo slovi za jednog od glavih neprijatelja vitke linije, zato vam donosimo recept za one iz rerne koje se ne prže u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, neverovatno su vazdužaste, a mnogo manje kalorične!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 30 g kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 16 kašika brašna
- 90 ml ulja
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil secer, brašno i sve lepo umutiti da se dobro sjedini. Krofnice peći i plehu sa kalupima u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom prahui u uživajte u neodoljivom ukusu, piše Kurir Stil.
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)