RECEPT ZA NAJBOLJE PEČENE KROFNE IZ RERNE: Neverovatno su vazdušaste i ostaju dugo sveže, kažu da su ukusnije od PRŽENIH
Recept za najbolje pečene krofne obavezno zapišite i možete uživati u omiljenoj hrani bez griže savesti.

Krofne su omiljena poslastica mnogima od nas, dok ih neki obožavaju u slatkog varijanti, ima i onih koji ih prave i u slavnoj. Međutim, ovo omiljeno testo slovi za jednog od glavih neprijatelja vitke linije, zato vam donosimo recept za one iz rerne koje se ne prže u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, neverovatno su vazdužaste, a mnogo manje kalorične!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 30 g kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 16 kašika brašna
- 90 ml ulja
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil secer, brašno i sve lepo umutiti da se dobro sjedini. Krofnice peći i plehu sa kalupima u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom prahui u uživajte u neodoljivom ukusu, piše Kurir Stil.

Kako se u Resavi pravila “ljutina za zimu”: Zaboravljen zeleni ajvar sa belim lukom i brašnom
U selima između Despotovca i Rekovca, žene su spremale posebnu zimnicu od zelene paprike, belog luka i brašna. “Ljutina” se nije mazala – već grabila kašikom, služila uz vruću proju i čuvala u podrumu kao oštar znak prave zime.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

Gnjec od pasulja: Zaboravljeno homoljsko jelo koje se jelo kašikom, hladno i uz turšiju
Nekada se u zabačenim selima Homolja od ostataka pasulja pravilo novo jelo – „gnjec“. Gusto, hladno, pomalo slatkasto, a posno i zasitno. Danas se gotovo niko ne seća da je postojalo.

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
Komentari(0)