ČORBA OD SPANAĆA SA REZANCIMA: Recept za preukusno i veoma zdravo jelo koje ćete obožavati
Isprobajte recept za ovu sjajnu čorbicu
Čorbe su zdrave i pomažu nam u sezoni virusa i gripa jer jačaju imunitet. Pravi nedeljeni porodični ručak ne može da se zamisli bez supe ili čorbe. Umesto klasičnih kao što je pileća ili ona sa knedlama, napravite sa spanaćem. On je pun vitamina i minerala koji nam pomažu kod raznih bolesti, pa je izuzetno zdrav za jelo.
Već smo govorili kako bujon poboljšava mnoga jela i da je dobro da ga uvek imate u zamrzivaču. Smrznuti bujon mnogo olakšava i ubrzava pripremu, a ako vam nije bitno da bude domaći možete u vodi da rastvorite kocku supe.
Sastojci:
- 300 g spanaća
- 4 mlada luka
- 2 šargarepe
- 1 l bujona od povrća
- 50 g rezanaca za supu
- 1 jaje
- 150 g jogurta
Priprema:
Iseckajte šargarepu, pa je kratko prodinstajte. Zatim dodajte sitno seckan luk i dinstajte još 10 minuta. Nakon toga dodajte spanać i ostavite još pet minuta. Sipajte bujon i promešajte, pa kada provri dodajte rezanca. Začinite po želji i ostavite da se kuva još 12 minuta. Ostavite par minuta da se ohladi pa dodajte umućeno jaje sa jogurtom.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)