ČORBA OD SPANAĆA SA REZANCIMA: Recept za preukusno i veoma zdravo jelo koje ćete obožavati
Isprobajte recept za ovu sjajnu čorbicu

Čorbe su zdrave i pomažu nam u sezoni virusa i gripa jer jačaju imunitet. Pravi nedeljeni porodični ručak ne može da se zamisli bez supe ili čorbe. Umesto klasičnih kao što je pileća ili ona sa knedlama, napravite sa spanaćem. On je pun vitamina i minerala koji nam pomažu kod raznih bolesti, pa je izuzetno zdrav za jelo.
Već smo govorili kako bujon poboljšava mnoga jela i da je dobro da ga uvek imate u zamrzivaču. Smrznuti bujon mnogo olakšava i ubrzava pripremu, a ako vam nije bitno da bude domaći možete u vodi da rastvorite kocku supe.
Sastojci:
- 300 g spanaća
- 4 mlada luka
- 2 šargarepe
- 1 l bujona od povrća
- 50 g rezanaca za supu
- 1 jaje
- 150 g jogurta
Priprema:
Iseckajte šargarepu, pa je kratko prodinstajte. Zatim dodajte sitno seckan luk i dinstajte još 10 minuta. Nakon toga dodajte spanać i ostavite još pet minuta. Sipajte bujon i promešajte, pa kada provri dodajte rezanca. Začinite po želji i ostavite da se kuva još 12 minuta. Ostavite par minuta da se ohladi pa dodajte umućeno jaje sa jogurtom.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Komentari(0)