ČORBA OD SPANAĆA SA REZANCIMA: Recept za preukusno i veoma zdravo jelo koje ćete obožavati
Isprobajte recept za ovu sjajnu čorbicu
Čorbe su zdrave i pomažu nam u sezoni virusa i gripa jer jačaju imunitet. Pravi nedeljeni porodični ručak ne može da se zamisli bez supe ili čorbe. Umesto klasičnih kao što je pileća ili ona sa knedlama, napravite sa spanaćem. On je pun vitamina i minerala koji nam pomažu kod raznih bolesti, pa je izuzetno zdrav za jelo.
Već smo govorili kako bujon poboljšava mnoga jela i da je dobro da ga uvek imate u zamrzivaču. Smrznuti bujon mnogo olakšava i ubrzava pripremu, a ako vam nije bitno da bude domaći možete u vodi da rastvorite kocku supe.
Sastojci:
- 300 g spanaća
- 4 mlada luka
- 2 šargarepe
- 1 l bujona od povrća
- 50 g rezanaca za supu
- 1 jaje
- 150 g jogurta
Priprema:
Iseckajte šargarepu, pa je kratko prodinstajte. Zatim dodajte sitno seckan luk i dinstajte još 10 minuta. Nakon toga dodajte spanać i ostavite još pet minuta. Sipajte bujon i promešajte, pa kada provri dodajte rezanca. Začinite po želji i ostavite da se kuva još 12 minuta. Ostavite par minuta da se ohladi pa dodajte umućeno jaje sa jogurtom.
Možda vas zanima:
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Možda vas zanima:
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)