SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO SE SPREMA PASTIRSKA PITA SA MESOM: Najbolje zimsko jelo - trik sa 1 sastojkom
Srpski kuvar otkrio da pastirsku pitu sa mesom ne sprema bez maslaca, a to je najbolje zimsko jelo

Domaćicama je najteže da se odluče šta će svojim ukućanima spremiti za doručak ili večeru.
Kada je u pitanju ručak to i nije toliki problem, jer u zimskim danima najmiliji obožavaju kada im se spremi kuvani kiseli kupus, a još ako je starinski to je pun pogodak.
Sada je jedan srpski kuvar otkrio kako se sprema pastirska pita sa mesom koju ni dete, a ni odrasla osoba neće moći da odbiju.
Sa slašću se pojede svako parče, a kida koliko je ukusna i dobra.
Ovo su sastojci po njegovom receptu:
so
500 gr junećeg mlevenog mesa
malo mleka
2 šargarepe
malo maslaca
2 glavice crnog luka
5, 6 krompira
1 čen belog luka
biber
3,4 kašike pasiranog paradajza
Njegova priprema je tu:
Skuvajte krompir pa napravite pire od njega.
Dok se pire krompir kuva, prodinstajte luk i šargarepu, pa dodajte meso i beli luk, a zatim i pasirani paradajz.
Zatim u vatrostalnu činiju na podmašćeno dno stavite malo ulja, pa preko stavite polovinu smese od krompira, pa sloj mesa i preostali sloj krompira i sve to zapecite u rerni.
Poslužite toplo.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?
Komentari(0)