SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO SE SPREMA PASTIRSKA PITA SA MESOM: Najbolje zimsko jelo - trik sa 1 sastojkom
Srpski kuvar otkrio da pastirsku pitu sa mesom ne sprema bez maslaca, a to je najbolje zimsko jelo

Domaćicama je najteže da se odluče šta će svojim ukućanima spremiti za doručak ili večeru.
Kada je u pitanju ručak to i nije toliki problem, jer u zimskim danima najmiliji obožavaju kada im se spremi kuvani kiseli kupus, a još ako je starinski to je pun pogodak.
Sada je jedan srpski kuvar otkrio kako se sprema pastirska pita sa mesom koju ni dete, a ni odrasla osoba neće moći da odbiju.
Sa slašću se pojede svako parče, a kida koliko je ukusna i dobra.
Ovo su sastojci po njegovom receptu:
so
500 gr junećeg mlevenog mesa
malo mleka
2 šargarepe
malo maslaca
2 glavice crnog luka
5, 6 krompira
1 čen belog luka
biber
3,4 kašike pasiranog paradajza
Njegova priprema je tu:
Skuvajte krompir pa napravite pire od njega.
Dok se pire krompir kuva, prodinstajte luk i šargarepu, pa dodajte meso i beli luk, a zatim i pasirani paradajz.
Zatim u vatrostalnu činiju na podmašćeno dno stavite malo ulja, pa preko stavite polovinu smese od krompira, pa sloj mesa i preostali sloj krompira i sve to zapecite u rerni.
Poslužite toplo.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.
Komentari(0)