ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Preukusno jelo na kašiku, sprema se očas posla
Donosimo vam neodoljivi recept za čorbu od mirođije i peršuna, koja se sprema očas posla.

Sastojci:
* 100 g svežeg peršuna * 150 g mirođije * 1/2 dl ulja * 1 kašika brašna * 2/3 čaše kiselog mleka * 2 jajeta * malo soka od limuna * biozačin
Priprema:
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
1. Dobro oprati i sitno iseckati peršun i mirođiju, pa ih izdinstati na ulju. Dodati biozačin.
2. Dodati brašno, propržiti i njega, pa sipati vruću vodu i krčkati 15 minuta.
3. Čorbi na kraju dodati umućena žumanca s kiselim mlekom.
4. Na samom kraju dodati malo limunovog soka i jelo poslužiti vruće.
5. Savet: Pazite koliko vode dodajete, čorba ne sme da bude ni previše gusta, ni previše retka.
(Kurir Stil)

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)