BEGOVA ČORBA: Svakom kašikom krepi organizam tokom zimskih dana, nešto najvalitetnije što možete spremiti za ručak
Ako nemate ideju šta da spremite za ručak, neka to bude čorba koja krepi organizam

Ovako spremljena kvalitetna i kalorična čorba može da se jede i tokom dva dana.
Potrebno je:
- 1 litar vode;
- zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice;
- 100 grama bamija (obavezna u ovoj čorbi);
- 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice;
- 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice;
- 2-3 listića lovora; maslac;
- 1 kašika brašna;
- malo vode i mleka;
- so, biber;
- 50 ml pavlake;
- 1 jaje; muskatni oraščić; sitno seckan peršun; limunov sok.
Način pripreme: U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
U posebnoj činiji izmešajte maslac, brašno, mleko i malo vode. Kad napravite takvu zapršku sipajte je u čorbu koja vrti. Mešajte. Zatim u činiji umutite jaje i pavlaku pa i to dodajte u čorbu koja vri. Dodajte i muskatni oraščić. Dodajte peršun pa sklonite sa ringle.
Limunov sok dodajte po želji.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)