3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Najukusnija jela uvek ispadnu od najjednostavnijih sastojaka koje svi već imaju kod kuće.
Naši preci su se tako i podizali, a i sam period prošlog veka nije baš davao veliki izbor namirnica.
Danas deca najviše i vole da jedu ono što im spreme bake i deke, jer su to ukusi koji ne mogu da se zaborave, a pritom su i najbolje napravljeni.
Možda vas zanima:
Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu
TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Možda vas zanima:
Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu
TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Možda vas zanima:
Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu
TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Ono što svi volimo jeste kremast kačamak na kojem smo odrasli, ali ispred vas su sada tri doručka iz prošlog veka kojima se i dan danas svi vraćamo.
Tu je spisak sa receptima.
1. Jaja i slanina na masti
Potrebno je:
malo slanine tanko isečene
2 jaja
slatka začinska paprika
svinjska mast
kriška hleba
Priprema:
Ispržite jaja na oko uz slaninu, potom na krišku hleba namažite malo masti i pospite odozgo papriku. Za svega par minuta nekada najomiljeniji doručak u Srbiji je spreman.
2. Prženice
Potrebno je:
bajat hleb
2-3 jaja
malo mleka
Priprema:
Umutite jaja i malo ih posolite, pa u tu smesu sipajte mleko. Hleb isecite na kriške, pa umočite u dobijenu smesu. Pržite na malo zagrejanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocede od ulja.
Možete ih jesti uz sir, pečenicu, salatu, jogurt, ali si odične i sa džemom!
3. Gibanica
500 ml jogurta
1 kg kora za pite
200 ml vode
500 gr starog slanog sira
8 celih jaja
2 kašičice soli
200 ml ulja
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Podeliti kore na 6 delova. Podeliti sir na 5 delova.
Podmazati veliki pleh i poslagati prvi deo kora jednu na drugu i svaku premazati sa malo ulja. Na zadnju koru staviti komadiće sira. Tako raditi do kraja sa korama i sirom.
Umutiti jaja sa solju, dodati jogurt i vodu, ako vam je ostalo ulja i njega ( mada meni nije ) i sve umutiti.
Iseći gibanicu oštrim nožem pa zaliti u proreze preliv svuda po malo. Nagnuti pleh levo i desno i napred i nazad kako bi preliv svuda prošao.
Staviti da se peče sve do zlatno braon boje. Pitu iseći ponovo po prorezima, pokriti krpom i prohladiti.
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)