NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.

posne kiflice
Shutterstock

 

Domaće kiflice nam bude sećanje na detinjstvo i bakinu kuhinju, a mi vam sada donosimo sjajan recept. Umesto da ih pečete, ove slatke kiflice se prže u ulju, a toliko su mekane da im nećete odoleti. Priprema je jednostavna, umesi se testo, odstoji nekih 20 minuta, a onda se rolaju kiflice. Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Recept za mekane kiflice koje se ne peku:

U posudi umutite jaje, toplo mleko, šećer i kvasac, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite testo, pa dodajte puter i mesite dok sve ne sjedinite. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 15-20 minuta. Zatim razvucite testo i isecite trouglove, pa urolajte kiflice. Pržite ih u dosta ulja, pa uvaljajte kiflice u šećer koji ste pomešali sa cimetom.

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading