OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa
Za Božićni post će vam biti potrebno mnogo ideja kako bi vam svaki dan bio raznovrstan kada je u pitanju hrana.
Znamo da je hrskav oslić redovan u tim danima za ručak, kao i prebranac, posne salate, ali isto tako i riblja čorba.
Sada je ispred vas malo drugačija priprema koja je i ukusnija, sočnija, a i pikantnija.
Možda vas zanima:
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možete da je poslužite i na slavi jer će gosti biti oduševljeni.
Ovo su potrebni sastojci za recept sa Dunavskog alasa.
Začini: lovorov list, suva začinska paprika, so, biber, ulje
1 glava soma
1 dcl paradajz pirea
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
3 šargarepe
1 tikvica
3 sveže paprike
2 krompira
2 paradajza
Ovo je priprema:
Glavu soma stavite u vodu i kuvajte sa lovorovim listom. Kada se skuva, procedite kroz sitnu cediljku i vodu sačuvajte. Glavu soma očistite od kostiju, odvajajući čisto meso sa strane.
Na ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte ostalo povrće sitno seckano. Nalijte vodu u kojoj se kuvao som, pa sve pustite da vri oko pola sata.
Pomešajte sve začine sa vodom i sa malo brašna pa dolijte u ključalu čorbu. Dodajte očišćeno meso soma i promešajte. Poslužite toplo.
Prijatno!
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Komentari(0)