OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa
Za Božićni post će vam biti potrebno mnogo ideja kako bi vam svaki dan bio raznovrstan kada je u pitanju hrana.
Znamo da je hrskav oslić redovan u tim danima za ručak, kao i prebranac, posne salate, ali isto tako i riblja čorba.
Sada je ispred vas malo drugačija priprema koja je i ukusnija, sočnija, a i pikantnija.
Možda vas zanima:
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
RECEPT ZA NAJBOLJU RIBLJU ČORBU IZ KOTLIĆA: Kad je jednom probate, VIŠE NEĆETE KUVATI U LONCU, bogovski je UKUSNA
Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati
Možda vas zanima:
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
RECEPT ZA NAJBOLJU RIBLJU ČORBU IZ KOTLIĆA: Kad je jednom probate, VIŠE NEĆETE KUVATI U LONCU, bogovski je UKUSNA
Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati
Možda vas zanima:
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
RECEPT ZA NAJBOLJU RIBLJU ČORBU IZ KOTLIĆA: Kad je jednom probate, VIŠE NEĆETE KUVATI U LONCU, bogovski je UKUSNA
Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati
Možete da je poslužite i na slavi jer će gosti biti oduševljeni.
Ovo su potrebni sastojci za recept sa Dunavskog alasa.
Začini: lovorov list, suva začinska paprika, so, biber, ulje
1 glava soma
1 dcl paradajz pirea
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
3 šargarepe
1 tikvica
3 sveže paprike
2 krompira
2 paradajza
Ovo je priprema:
Glavu soma stavite u vodu i kuvajte sa lovorovim listom. Kada se skuva, procedite kroz sitnu cediljku i vodu sačuvajte. Glavu soma očistite od kostiju, odvajajući čisto meso sa strane.
Na ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte ostalo povrće sitno seckano. Nalijte vodu u kojoj se kuvao som, pa sve pustite da vri oko pola sata.
Pomešajte sve začine sa vodom i sa malo brašna pa dolijte u ključalu čorbu. Dodajte očišćeno meso soma i promešajte. Poslužite toplo.
Prijatno!
IDEALAN DORUČAK ZA MRŠAVLJENJE: Najvažnije je zdravo započeti dan
Doktorka Meri Sabat objasnila je kako jaja i grčki jogurt pomažu da smršate, a najbolje je da se jedu za doručak.
Baka nam je otkrila novu pitu - voćni specijalitet: Evo šta ide u nju, nećete moći da se zaustvavite, savršena je
Evo kako se pravi najbolja pita na svetu
Paprika odlično rodila, kvalitet crvenih plodova fenomenalan a cena ostala ista: Miroslav ima 14 plastenika i to mu je tokom suše bio spas, biće ajvara ako pitate ovog vrednog domaćina
Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.
SIMBOL LJUBAVI KRCAT VITAMINOM C: Šipurak, čudesna biljka koju možete nabrati na izletu - recept za predivan domaći džem
Kada jesen stigne i priroda nas obraduje svojim plodovima, šipurak, ili divlja ruža, postaje pravi dragulj među biljkama koje možete sakupiti tokom šetnji u prirodi.
Ukusniju pitu niste probali: Topi se ustima, a nikada ne biste pogodili koji joj je tajni sastojak
Recept za brzu i ukusnu pita sa tikvicama
Komentari(0)