OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa

Za Božićni post će vam biti potrebno mnogo ideja kako bi vam svaki dan bio raznovrstan kada je u pitanju hrana.
Znamo da je hrskav oslić redovan u tim danima za ručak, kao i prebranac, posne salate, ali isto tako i riblja čorba.
Sada je ispred vas malo drugačija priprema koja je i ukusnija, sočnija, a i pikantnija.
Možda vas zanima:

Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:

Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možda vas zanima:

Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Možete da je poslužite i na slavi jer će gosti biti oduševljeni.
Ovo su potrebni sastojci za recept sa Dunavskog alasa.
Začini: lovorov list, suva začinska paprika, so, biber, ulje
1 glava soma
1 dcl paradajz pirea
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
3 šargarepe
1 tikvica
3 sveže paprike
2 krompira
2 paradajza
Ovo je priprema:
Glavu soma stavite u vodu i kuvajte sa lovorovim listom. Kada se skuva, procedite kroz sitnu cediljku i vodu sačuvajte. Glavu soma očistite od kostiju, odvajajući čisto meso sa strane.
Na ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte ostalo povrće sitno seckano. Nalijte vodu u kojoj se kuvao som, pa sve pustite da vri oko pola sata.
Pomešajte sve začine sa vodom i sa malo brašna pa dolijte u ključalu čorbu. Dodajte očišćeno meso soma i promešajte. Poslužite toplo.
Prijatno!

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)