OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa

riblja čorba
Shutterstock

Za Božićni post će vam biti potrebno mnogo ideja kako bi vam svaki dan bio raznovrstan kada je u pitanju hrana.

Znamo da je hrskav oslić redovan u tim danima za ručak, kao i prebranac, posne salate, ali isto tako i riblja čorba.

Sada je ispred vas malo drugačija priprema koja je i ukusnija, sočnija, a i pikantnija.

Možete da je poslužite i na slavi jer će gosti biti oduševljeni.

Ovo su potrebni sastojci za recept sa Dunavskog alasa.

Začini: lovorov list, suva začinska paprika, so, biber, ulje

1 glava soma

1 dcl paradajz pirea

1 glavica crnog luka

1 glavica belog luka

3 šargarepe

1 tikvica

3 sveže paprike

2 krompira

2 paradajza

Ovo je priprema:

Glavu soma stavite u vodu i kuvajte sa lovorovim listom. Kada se skuva, procedite kroz sitnu cediljku i vodu sačuvajte. Glavu soma očistite od kostiju, odvajajući čisto meso sa strane.

Na ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte ostalo povrće sitno seckano. Nalijte vodu u kojoj se kuvao som, pa sve pustite da vri oko pola sata.

Pomešajte sve začine sa vodom i sa malo brašna pa dolijte u ključalu čorbu. Dodajte očišćeno meso soma i promešajte. Poslužite toplo.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading