Greške koje pravimo prilikom zamrzavanja i odmrzavanja voća: Evo o čemu treba da vodimo računa
Voće koje ne pojedemo, refleksno stavljamo i zamrzivač jer nam uvek treba za sokove, kolače ili torte
Prilikom zamrzavanja i odmrzavanja potrebno je da povedemo računa o nekoliko osnovnih stvari kako bi ove namirnice bile bezbedne za buduću upotrebu.
Prvo pravilo koje morate znati jeste da nikada ne zamrzavate jednom odmrznuto voće zato što će tako izgubiti korisne elemente.
Takođe, izbegavajte pakovanja koja nisu predviđena za niske temperature.
Ne trpajte velike količine voća u jednu kesu za zamrzivač, već rasporedite u nekoliko manjih ambalaža.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)