Greške koje pravimo prilikom zamrzavanja i odmrzavanja voća: Evo o čemu treba da vodimo računa

13:00

Gastronomija 0

Voće koje ne pojedemo, refleksno stavljamo i zamrzivač jer nam uvek treba za sokove, kolače ili torte

voće
Shutterstock

Prilikom zamrzavanja i odmrzavanja potrebno je da povedemo računa o nekoliko osnovnih stvari kako bi ove namirnice bile bezbedne za buduću upotrebu.

Prvo pravilo koje morate znati jeste da nikada ne zamrzavate jednom odmrznuto voće zato što će tako izgubiti korisne elemente.

Takođe, izbegavajte pakovanja koja nisu predviđena za niske temperature.

Ne trpajte velike količine voća u jednu kesu za zamrzivač, već rasporedite u nekoliko manjih ambalaža.

Punjene tikvice

PREUKUSNE Punjene tikvice, tope se ustima

Gastronomija

17:00

26 maj, 2024

Pijace su prepune svežeg voća i povrća među kojim se izdvajaju tikvice kao veoma zdravo i ukusno povrće na koje smo i tradicionalno navikli. Njihovo poreklo je iz centralne i južne Amerike. Budući da dolaze iz toplih zemalja, uspevaju i u zemljama sa umerenom klimom, među kojima je i naša, tako da su sada tikvice sastavni deo srpske kuhinje.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading