Greške koje pravimo prilikom zamrzavanja i odmrzavanja voća: Evo o čemu treba da vodimo računa

Izvor: Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Voće koje ne pojedemo, refleksno stavljamo i zamrzivač jer nam uvek treba za sokove, kolače ili torte

voće
Shutterstock

Prilikom zamrzavanja i odmrzavanja potrebno je da povedemo računa o nekoliko osnovnih stvari kako bi ove namirnice bile bezbedne za buduću upotrebu.

Prvo pravilo koje morate znati jeste da nikada ne zamrzavate jednom odmrznuto voće zato što će tako izgubiti korisne elemente.

Takođe, izbegavajte pakovanja koja nisu predviđena za niske temperature.

Ne trpajte velike količine voća u jednu kesu za zamrzivač, već rasporedite u nekoliko manjih ambalaža.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading