CARSKA TURŠIJA U TEGLI BEZ KUVANJA: Najbolja zimnica starih domaćica - recept se prenosi sa kolena na koleno
Carska turšija u tegli bez kuvanja je najbolja zimnica starih domaćica i sprema se po receptu koji se prenosi sa kolena na koleno

Od barenih paprika, kiseljenja kupusa, pa sve do carske turšije...
Zimnice kojima nijedan Srbin ne može da odoli.
Ono što nijedna domaćice nikada ne zaboravi da napravi jeste kupus ribanac i to po receptu starih majki.
Sočne, ukusne, a uz sve idu kao po loju.
Recept ide po sledećim sastojcima:
celer - po želji (sa listovima)
paradajz - paprike - 1 kg
karfiol - 3 kg
crvene paprike - 1 kg
Za marinadu:
ulje - 500 ml
jabukovo sirće - 1 litar
steviola - 500 g
so - 250 g
Način pripreme je:
Operemo sve sastojke, očistimo ih od semenki i isečemo ih.
U posudu stavljamo sve sastojke za marinadu i promešamo dobro.
Gotovi oprani i isečeni sastojci se stavljaju u duboku posudu.
Prelivamo ih marinadom, koju smo prethodno rastvorili.
Marinada se ne kuva, veće se meša.
Sve to zamešamo dobro i nastavljamo da mešamo turšiju u narednih nekoliko sati.
Nakon 24 sata sipamo carsku turšiju u tegle, prelivamo tečnošću i stavljamo na hladno.
Carska turšija bez kuvanja je gotova.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)