CARSKA TURŠIJA U TEGLI BEZ KUVANJA: Najbolja zimnica starih domaćica - recept se prenosi sa kolena na koleno
Carska turšija u tegli bez kuvanja je najbolja zimnica starih domaćica i sprema se po receptu koji se prenosi sa kolena na koleno
Od barenih paprika, kiseljenja kupusa, pa sve do carske turšije...
Zimnice kojima nijedan Srbin ne može da odoli.
Ono što nijedna domaćice nikada ne zaboravi da napravi jeste kupus ribanac i to po receptu starih majki.
Sočne, ukusne, a uz sve idu kao po loju.
Recept ide po sledećim sastojcima:
celer - po želji (sa listovima)
paradajz - paprike - 1 kg
karfiol - 3 kg
crvene paprike - 1 kg
Za marinadu:
ulje - 500 ml
jabukovo sirće - 1 litar
steviola - 500 g
so - 250 g
Način pripreme je:
Operemo sve sastojke, očistimo ih od semenki i isečemo ih.
U posudu stavljamo sve sastojke za marinadu i promešamo dobro.
Gotovi oprani i isečeni sastojci se stavljaju u duboku posudu.
Prelivamo ih marinadom, koju smo prethodno rastvorili.
Marinada se ne kuva, veće se meša.
Sve to zamešamo dobro i nastavljamo da mešamo turšiju u narednih nekoliko sati.
Nakon 24 sata sipamo carsku turšiju u tegle, prelivamo tečnošću i stavljamo na hladno.
Carska turšija bez kuvanja je gotova.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Komentari(0)