CARSKA TURŠIJA U TEGLI BEZ KUVANJA: Najbolja zimnica starih domaćica - recept se prenosi sa kolena na koleno
Carska turšija u tegli bez kuvanja je najbolja zimnica starih domaćica i sprema se po receptu koji se prenosi sa kolena na koleno

Od barenih paprika, kiseljenja kupusa, pa sve do carske turšije...
Zimnice kojima nijedan Srbin ne može da odoli.
Ono što nijedna domaćice nikada ne zaboravi da napravi jeste kupus ribanac i to po receptu starih majki.
Sočne, ukusne, a uz sve idu kao po loju.
Recept ide po sledećim sastojcima:
celer - po želji (sa listovima)
paradajz - paprike - 1 kg
karfiol - 3 kg
crvene paprike - 1 kg
Za marinadu:
ulje - 500 ml
jabukovo sirće - 1 litar
steviola - 500 g
so - 250 g
Način pripreme je:
Operemo sve sastojke, očistimo ih od semenki i isečemo ih.
U posudu stavljamo sve sastojke za marinadu i promešamo dobro.
Gotovi oprani i isečeni sastojci se stavljaju u duboku posudu.
Prelivamo ih marinadom, koju smo prethodno rastvorili.
Marinada se ne kuva, veće se meša.
Sve to zamešamo dobro i nastavljamo da mešamo turšiju u narednih nekoliko sati.
Nakon 24 sata sipamo carsku turšiju u tegle, prelivamo tečnošću i stavljamo na hladno.
Carska turšija bez kuvanja je gotova.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)