STARE DOMAĆICE PRAVE NAJSOČNIJU POSLASTICU: Torta od Jabuka i meda - recept vraća u detinjstvo
Stare domaćice prave najsočniju tortu od jabuka i meda po receptu koji vraća u detinjstvo
 
                                Za sve ljubitelje voća ova torta će biti pun pogodak.
Poslastica se sprema od jabuka i meda, kiselkasta je i slatka, a dobra stvar je što vam ne treba šećer.
Ukućani će probati nešto novo, a i videćete da niste pogrešili što ste im to napravili.
Ovaj recept ide po sledećim sastojcima:
med - za premazivanje gotove torte
jaja - 2 komada
suvo grožđe - za dekoraciju po želji
jabuke - 4 komada, srednje veličine
prašak za pecivo - 1 kašika
kokosovo ulje - 1/2 šolje
pšenično brašno - 1 šolja
med - 1 čaša
ovsene pahuljice - 1/3 šolje
vanila
so - 1 prstohvat
cimet - 1 prstohvat
Priprema je tu:
Prvo sam očistila tri jabuke, pa ih narendala na krupno, dodala jaja, med, vanilu, so, cimet, maslac, prašak za pecivo. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu, postala je jako lepa, vazdušasta, pa sam dodala ovsene pahuljice i brašno. Dobija se gusto testo.
Pripremljen je kalup za tortu sa dnom koje se odvaja, može se koristiti papir za pečenje, može se obilno nauljiti maslacem. Moj kalup je 26 cm i savršen je za ovu količinu mešavine. Testo sam izlila u kalup i po vrhu poređala kriške poslednje jabuke, ispekla tortu od jabuka dok nije bila gotova u umerenoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom. Oko 25 minuta, ali zavisi od rerne, proverite drvenim štapićem.
Gotovu tortu bez šećera sam ohladila i premazala je otopljenim medom, i posipala zlatnim suvim grožđem.
Torta ne treba da se prepeče, tako da iznutra ostane sočna. I dovoljno je slatka za moj ukus, ali svako može povećati med ili koristiti šećer. Ali bez dodavanja, postaje dijetalna torta.
Torta od jabuka bez šećera - jedan komad i u raju ste!
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
                 
            
Komentari(0)