SELJAČKA SARMA IZ RERNE: Starinski specijalitet - meso sočno i mekano
Seljačka sarame iz rerne je starinski specijalitet, meso je toliko sočno, a mekano

Kiseli kupus već sada možete da kupite u prodavnicama i da ga iskoristite na najbolji mogući način.
Starinski podvarak bake već spremaju, a vi napravite seljačku sarmu iz rerne.
Cela kuća će mirisati dok se kuva, a još bolje je što će se zapeći i biti još ukusnija.
Potrebni sastojci za taj recept su:
ulje
kiseli kupus - 1 srednja glavica
sok od kupusa - 1 šolja
mleveno meso - 1 kg
peršun - 1 kašika, svež
pirinač - 1 šolja, skuvan
biber - pola kašičice
ljutenica - 5 - 6 kašika
kumin - 1 kašika
aleva paprika - 1 kašika
čubar - 1 kašika
Sada ide priprema:
Mleveno meso se zaprži i kad je skoro gotovo dodaju se začini. Promeša se i dodaje se ljutenica.
Nakon toga se sklanja s vatre i dodaje se pirinač. Ponovo se dobro promeša.
Oforme se čvrste sarme i poređaju u podmazanu posudu za pečenje.
Dodaje se sok od kupusa i malo ulja i peče se na 250 stepeni u rerni oko 40-45 minuta.
Dobija se 12-13 velikih sarmi.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)