SELJAČKA SARMA IZ RERNE: Starinski specijalitet - meso sočno i mekano
Seljačka sarame iz rerne je starinski specijalitet, meso je toliko sočno, a mekano

Kiseli kupus već sada možete da kupite u prodavnicama i da ga iskoristite na najbolji mogući način.
Starinski podvarak bake već spremaju, a vi napravite seljačku sarmu iz rerne.
Cela kuća će mirisati dok se kuva, a još bolje je što će se zapeći i biti još ukusnija.
Potrebni sastojci za taj recept su:
ulje
kiseli kupus - 1 srednja glavica
sok od kupusa - 1 šolja
mleveno meso - 1 kg
peršun - 1 kašika, svež
pirinač - 1 šolja, skuvan
biber - pola kašičice
ljutenica - 5 - 6 kašika
kumin - 1 kašika
aleva paprika - 1 kašika
čubar - 1 kašika
Sada ide priprema:
Mleveno meso se zaprži i kad je skoro gotovo dodaju se začini. Promeša se i dodaje se ljutenica.
Nakon toga se sklanja s vatre i dodaje se pirinač. Ponovo se dobro promeša.
Oforme se čvrste sarme i poređaju u podmazanu posudu za pečenje.
Dodaje se sok od kupusa i malo ulja i peče se na 250 stepeni u rerni oko 40-45 minuta.
Dobija se 12-13 velikih sarmi.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)