SELJAČKA SARMA IZ RERNE: Starinski specijalitet - meso sočno i mekano
Seljačka sarame iz rerne je starinski specijalitet, meso je toliko sočno, a mekano
 
                                Kiseli kupus već sada možete da kupite u prodavnicama i da ga iskoristite na najbolji mogući način.
Starinski podvarak bake već spremaju, a vi napravite seljačku sarmu iz rerne.
Cela kuća će mirisati dok se kuva, a još bolje je što će se zapeći i biti još ukusnija.
Potrebni sastojci za taj recept su:
ulje
kiseli kupus - 1 srednja glavica
sok od kupusa - 1 šolja
mleveno meso - 1 kg
peršun - 1 kašika, svež
pirinač - 1 šolja, skuvan
biber - pola kašičice
ljutenica - 5 - 6 kašika
kumin - 1 kašika
aleva paprika - 1 kašika
čubar - 1 kašika
Sada ide priprema:
Mleveno meso se zaprži i kad je skoro gotovo dodaju se začini. Promeša se i dodaje se ljutenica.
Nakon toga se sklanja s vatre i dodaje se pirinač. Ponovo se dobro promeša.
Oforme se čvrste sarme i poređaju u podmazanu posudu za pečenje.
Dodaje se sok od kupusa i malo ulja i peče se na 250 stepeni u rerni oko 40-45 minuta.
Dobija se 12-13 velikih sarmi.
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
                 
             
            
Komentari(0)