STARE DOMAĆICE SAMO OVAKO PRAVE ZAPRŠKU ZA SELJAČKU SARMU: Najukusnija i sočna - recept direktno sa sela

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Stare domaćice prave najukusniji i sočnu zapršku za seljačku sarmu po receptu koji dolazi direktno sa sela

STARE DOMAĆICE SAMO OVAKO PRAVE ZAPRŠKU ZA SELJAČKU SARMU: Najukusnija i sočna - recept direktno sa sela
Shutterstock

Tradicionalna jela su nam omiljena i s njima nijedno ne može da se poredi ni po čemu.

Kada pomislimo na spremanje kuvanog kiselog kupusa odmah se setimo da naše majke i bake to prave na najukusniji način i da njihovu pripremu nijedna druga ne može da zameni.

Ono što nam je svima omiljeno jeste sarma koja je kraljica srpske kuhinje.

Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema seljačka sarma kakvu ljudi sa sela samo znaju da naprave.

Ovo su sastojci za recept po kojem se pravi seljačka sarma:

Paradajz iz flaše ili tomato oko 300 ml

Veća glavica kiselog kupusa

Lovorov list

Dimljena slaninica

6 čena belog luka

1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)

3 glavice crnog luka

Meso po želji (od vrata, rebarca)

So i biber

Domaća mast

Suva začinska paprika

Čaša pirinča

Sada ide priprema:

Upržiti crni i beli luk, a zatim dodati mleveno meso.

Dodati začine i so po ukusu. Kada se sve lepo uprži dodati opran pirinač, pa uzeti kupus i zavijati sarmu.

Sa svakog lista skinuti koren da bi se lakše zavijale. Kada zavijete, slažite ih u dublju šerpu gde ste na dno namazali mast. Ređajte sarme i suvo meso, dodajte lovorov list po želji.

Nalijte paradajzom, pa dodajte i vodu da sarma ogrezne. Kuvajte oko 2 sata obavezno na laganoj vatri. Na kraju možete upržiti na masti kašiku brašna i alevu papriku i pred kraj kuvanja, dok još lagano krčka naliti zapršku. Dobićete odličan preliv za sarmu.

Prijatno!

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading