STARE DOMAĆICE SAMO OVAKO PRAVE ZAPRŠKU ZA SELJAČKU SARMU: Najukusnija i sočna - recept direktno sa sela
Stare domaćice prave najukusniji i sočnu zapršku za seljačku sarmu po receptu koji dolazi direktno sa sela
Tradicionalna jela su nam omiljena i s njima nijedno ne može da se poredi ni po čemu.
Kada pomislimo na spremanje kuvanog kiselog kupusa odmah se setimo da naše majke i bake to prave na najukusniji način i da njihovu pripremu nijedna druga ne može da zameni.
Ono što nam je svima omiljeno jeste sarma koja je kraljica srpske kuhinje.
Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema seljačka sarma kakvu ljudi sa sela samo znaju da naprave.
Ovo su sastojci za recept po kojem se pravi seljačka sarma:
Paradajz iz flaše ili tomato oko 300 ml
Veća glavica kiselog kupusa
Lovorov list
Dimljena slaninica
6 čena belog luka
1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)
3 glavice crnog luka
Meso po želji (od vrata, rebarca)
So i biber
Domaća mast
Suva začinska paprika
Čaša pirinča
Sada ide priprema:
Upržiti crni i beli luk, a zatim dodati mleveno meso.
Dodati začine i so po ukusu. Kada se sve lepo uprži dodati opran pirinač, pa uzeti kupus i zavijati sarmu.
Sa svakog lista skinuti koren da bi se lakše zavijale. Kada zavijete, slažite ih u dublju šerpu gde ste na dno namazali mast. Ređajte sarme i suvo meso, dodajte lovorov list po želji.
Nalijte paradajzom, pa dodajte i vodu da sarma ogrezne. Kuvajte oko 2 sata obavezno na laganoj vatri. Na kraju možete upržiti na masti kašiku brašna i alevu papriku i pred kraj kuvanja, dok još lagano krčka naliti zapršku. Dobićete odličan preliv za sarmu.
Prijatno!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)