STARE DOMAĆICE SAMO OVAKO PRAVE ZAPRŠKU ZA SELJAČKU SARMU: Najukusnija i sočna - recept direktno sa sela
Stare domaćice prave najukusniji i sočnu zapršku za seljačku sarmu po receptu koji dolazi direktno sa sela

Tradicionalna jela su nam omiljena i s njima nijedno ne može da se poredi ni po čemu.
Kada pomislimo na spremanje kuvanog kiselog kupusa odmah se setimo da naše majke i bake to prave na najukusniji način i da njihovu pripremu nijedna druga ne može da zameni.
Ono što nam je svima omiljeno jeste sarma koja je kraljica srpske kuhinje.
Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema seljačka sarma kakvu ljudi sa sela samo znaju da naprave.
Ovo su sastojci za recept po kojem se pravi seljačka sarma:
Paradajz iz flaše ili tomato oko 300 ml
Veća glavica kiselog kupusa
Lovorov list
Dimljena slaninica
6 čena belog luka
1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)
3 glavice crnog luka
Meso po želji (od vrata, rebarca)
So i biber
Domaća mast
Suva začinska paprika
Čaša pirinča
Sada ide priprema:
Upržiti crni i beli luk, a zatim dodati mleveno meso.
Dodati začine i so po ukusu. Kada se sve lepo uprži dodati opran pirinač, pa uzeti kupus i zavijati sarmu.
Sa svakog lista skinuti koren da bi se lakše zavijale. Kada zavijete, slažite ih u dublju šerpu gde ste na dno namazali mast. Ređajte sarme i suvo meso, dodajte lovorov list po želji.
Nalijte paradajzom, pa dodajte i vodu da sarma ogrezne. Kuvajte oko 2 sata obavezno na laganoj vatri. Na kraju možete upržiti na masti kašiku brašna i alevu papriku i pred kraj kuvanja, dok još lagano krčka naliti zapršku. Dobićete odličan preliv za sarmu.
Prijatno!

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)