STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog

STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Shutterstock

Zimski dani osim što ne mogu da se zamisle bez prave srpske zimnice, ne mogu ni bez svadbarskog kupusa.

Specijalitet koji je pun mesa, povrća, a i naravno kiselog kupusa.

Ako do sada niste znali kako se sprema, moraćete da zapišete ovaj recept i da uživate u ovom jelu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebni sastojci za svadbarski kupus:

lovorov list

4 kilogramakiselog kupusa

biber u zrnu

1 kilogram svinjskog mesa od plećke

1 kašika slatke paprike

1 kilogram junećeg mesa od buta

1 puna kašika masti

1 kilogram suvih rebara

4 čena belog luka

1 kilogram slanine

1 veći crni luk

Ovo je način pripreme:

U tiganju istopite mast, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša sklonite sa šporeta i dodajte slatku papriku, pa brzo promešajte. Isecite kupus na krupnije komade, pa ređajte u tepsiju koju ste premazali mašću.

Dno tepsije obložite listovima kupusa, pa poređajte seckani kupus, pa luk, pa meso, pospite biberom i seckanim belim lukom, pa opet poređajte kupus i tako redom dok ne utrošite sve sastojke.

Poslednji red treba da bude seckani kupus, a onda poređajte i nekoliko komada lovorovog lišća. Pokrijte listom kiselog kupusa, pa prelijte toplom vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim smanjite temepraturu i kuvajte još 4 sata.

@lepotesrbijee DŽEJMS BOND I DALJE ŽIVI U SRBIJI! Muzej Žeravica u rodnoj kući dvostrukog agenta Duška Popova u Novom Miloševu! 🙃🇷🇸 #turizam #turizamsrbija #lepotesrbije #fypシ #srbija ♬ original sound - LepoteSrbije

 

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading