STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog

Zimski dani osim što ne mogu da se zamisle bez prave srpske zimnice, ne mogu ni bez svadbarskog kupusa.
Specijalitet koji je pun mesa, povrća, a i naravno kiselog kupusa.
Ako do sada niste znali kako se sprema, moraćete da zapišete ovaj recept i da uživate u ovom jelu.
Možda vas zanima:

STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog

MILAN GAZI OSMU DECENIJU ŽIVOTA, ALI NE SEDI SKRŠENIH RUKU Napravio čudo od posude koje može da nahrani preko 1.000 duša i teško je 200 kilograma
Vremešni inovator iz Mrčajevaca nadmašio sam sebe
Možda vas zanima:

STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog

MILAN GAZI OSMU DECENIJU ŽIVOTA, ALI NE SEDI SKRŠENIH RUKU Napravio čudo od posude koje može da nahrani preko 1.000 duša i teško je 200 kilograma
Vremešni inovator iz Mrčajevaca nadmašio sam sebe
Možda vas zanima:

STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog

MILAN GAZI OSMU DECENIJU ŽIVOTA, ALI NE SEDI SKRŠENIH RUKU Napravio čudo od posude koje može da nahrani preko 1.000 duša i teško je 200 kilograma
Vremešni inovator iz Mrčajevaca nadmašio sam sebe
Potrebni sastojci za svadbarski kupus:
lovorov list
4 kilogramakiselog kupusa
biber u zrnu
1 kilogram svinjskog mesa od plećke
1 kašika slatke paprike
1 kilogram junećeg mesa od buta
1 puna kašika masti
1 kilogram suvih rebara
4 čena belog luka
1 kilogram slanine
1 veći crni luk
Ovo je način pripreme:
U tiganju istopite mast, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša sklonite sa šporeta i dodajte slatku papriku, pa brzo promešajte. Isecite kupus na krupnije komade, pa ređajte u tepsiju koju ste premazali mašću.
Dno tepsije obložite listovima kupusa, pa poređajte seckani kupus, pa luk, pa meso, pospite biberom i seckanim belim lukom, pa opet poređajte kupus i tako redom dok ne utrošite sve sastojke.
Poslednji red treba da bude seckani kupus, a onda poređajte i nekoliko komada lovorovog lišća. Pokrijte listom kiselog kupusa, pa prelijte toplom vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim smanjite temepraturu i kuvajte još 4 sata.

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas

PORED JAJA, NA USKRŠNJOJ TRPEZI TREBA DA SE NAĐU I OVE NAMIRNICE: Veruje se da donose radost i blagostanje porodici
Ove godine, vernici koji poštuju julijanski kalendar, sutra slave Uskrs - jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Za ovaj praznik koji slavi vaskrsnuće, tj. ponovno rođenje vezuju se lepi običaji, a neki od njih su vezani i za uskršnju trpezu.
Komentari(0)