KISELE PAPRIKE U TEGLI BEZ KUVANJA: Zaboravljena srpska zimnica - recept nema konkurenciju

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Kisele paprike u tegli bez kuvanja je zaboravljena zimnica naših starih i nijedna ne može da joj parira

kisele paprike
Printscreen/Youtube

Pored barenih, cepkanih, kod nas se spremaju i kisele paprike u tegli.

Ovog puta nećete morati da ih kuvate.

Zimnica kakvu samo naše žene znaju da spreme na domaćinski način.

Nekada su je pravile samo naše bake, a danas domaćice ne mogu da zamisle zimu bez toga.

Ovo su potrebni sastojci za recept od kojeg ne postoji bolji:

1 litar alkoholnog sirćeta

3 10 kilograma paprike

1 grožđe

250 grama soli

400 grama šećera

Ako nemate mnogo slobodnog vremena, oduševiće vas ovaj recept jer vam je potrebno samo 15-ak minuta. Veliki plus je što paprika toplotnom obradom neće izgubiti svoju hranljivu vrednost. Ovde koristimo grejpfrut kao konzervans. Dobićete otprilike 8 tegli od navedenih sastojaka.

Priprema se ovako:

Priprema

Paprike operite i očistite od peteljki i semenki. Prerežite ih na polovine ili osmine.

Pomešajte grejpfrut, šećer i so u jednoj činiji.

Paprike poređajte u veću činiju i dodajte prethodno pripremljenu smesu.

Sipajte sve sirće i sve dobro izmešajte.

Pokrijte krpom i pričvrstite ivice da bi sprečili da se skupljaju muve i komarci.

Ostavite da odstoje 24 sata, ali sve promešajte najmanje 4 - 5 puta.

Sutradan poređajte paprike u tegle.

Napunite ih tečnošću koja je ostala u činiji. Tegle dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

@lepotesrbijee Verujemo da ste se pitali koji su to najlepši vidikovci u Srbiji. U ovom videu predstavićemo vam šest mesta u Srbiji koja morate posetiti. Nećemo mnogo opisivati poglede sa ovih vidikovaca, jer je to stvar ličnog doživljaja.  Opustite se i uživajte! 🇷🇸 #fypシ #fyp #srbija #ovojesrbija #srbijanadlanu #lepotesrbije ♬ original sound - LepoteSrbije
Tagovi:

Komentari(0)

Loading