KISELE PAPRIKE U TEGLI BEZ KUVANJA: Zaboravljena srpska zimnica - recept nema konkurenciju
Kisele paprike u tegli bez kuvanja je zaboravljena zimnica naših starih i nijedna ne može da joj parira
Pored barenih, cepkanih, kod nas se spremaju i kisele paprike u tegli.
Ovog puta nećete morati da ih kuvate.
Zimnica kakvu samo naše žene znaju da spreme na domaćinski način.
Nekada su je pravile samo naše bake, a danas domaćice ne mogu da zamisle zimu bez toga.
Ovo su potrebni sastojci za recept od kojeg ne postoji bolji:
1 litar alkoholnog sirćeta
3 10 kilograma paprike
1 grožđe
250 grama soli
400 grama šećera
Ako nemate mnogo slobodnog vremena, oduševiće vas ovaj recept jer vam je potrebno samo 15-ak minuta. Veliki plus je što paprika toplotnom obradom neće izgubiti svoju hranljivu vrednost. Ovde koristimo grejpfrut kao konzervans. Dobićete otprilike 8 tegli od navedenih sastojaka.
Priprema se ovako:
Priprema
Paprike operite i očistite od peteljki i semenki. Prerežite ih na polovine ili osmine.
Pomešajte grejpfrut, šećer i so u jednoj činiji.
Paprike poređajte u veću činiju i dodajte prethodno pripremljenu smesu.
Sipajte sve sirće i sve dobro izmešajte.
Pokrijte krpom i pričvrstite ivice da bi sprečili da se skupljaju muve i komarci.
Ostavite da odstoje 24 sata, ali sve promešajte najmanje 4 - 5 puta.
Sutradan poređajte paprike u tegle.
Napunite ih tečnošću koja je ostala u činiji. Tegle dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Komentari(0)