KISELE PAPRIKE U TEGLI BEZ KUVANJA: Zaboravljena srpska zimnica - recept nema konkurenciju
Kisele paprike u tegli bez kuvanja je zaboravljena zimnica naših starih i nijedna ne može da joj parira

Pored barenih, cepkanih, kod nas se spremaju i kisele paprike u tegli.
Ovog puta nećete morati da ih kuvate.
Zimnica kakvu samo naše žene znaju da spreme na domaćinski način.
Nekada su je pravile samo naše bake, a danas domaćice ne mogu da zamisle zimu bez toga.
Ovo su potrebni sastojci za recept od kojeg ne postoji bolji:
1 litar alkoholnog sirćeta
3 10 kilograma paprike
1 grožđe
250 grama soli
400 grama šećera
Ako nemate mnogo slobodnog vremena, oduševiće vas ovaj recept jer vam je potrebno samo 15-ak minuta. Veliki plus je što paprika toplotnom obradom neće izgubiti svoju hranljivu vrednost. Ovde koristimo grejpfrut kao konzervans. Dobićete otprilike 8 tegli od navedenih sastojaka.
Priprema se ovako:
Priprema
Paprike operite i očistite od peteljki i semenki. Prerežite ih na polovine ili osmine.
Pomešajte grejpfrut, šećer i so u jednoj činiji.
Paprike poređajte u veću činiju i dodajte prethodno pripremljenu smesu.
Sipajte sve sirće i sve dobro izmešajte.
Pokrijte krpom i pričvrstite ivice da bi sprečili da se skupljaju muve i komarci.
Ostavite da odstoje 24 sata, ali sve promešajte najmanje 4 - 5 puta.
Sutradan poređajte paprike u tegle.
Napunite ih tečnošću koja je ostala u činiji. Tegle dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)