Trik za kuvanje KROMPIRA: Ukoliko ga budete pripremali na ovaj način, nikada se neće raspasti
Savet iskusnih domaćica koji vam može koristiti

Krompir spada među najčešće pripremane namirnici u svakoj kuhinji i može da se upotrebi na mnogo različitih načina, od pravljenja pomfrita, čipsa do pečenja, preko barenog ili pire krompira.
Kada želite da skuvate krompir, i ako ste odabrali pravu vrstu za kuvanje, poslužite se odličnim trikom.
Dodajte sirće u vodu, što će pomoći krompiru da zadrži oblik.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Preporučuje se da kuvate oko 30 minuta, a posle 10 minuta sipajte sirće.
Sirće ima "zadatak" da održi čvrstinu krompira, jer će učiniti membranu čvršćom. Krompir će zadržati oblik, neće se raspasti ili postati kašast.
Možete da izaberete bilo koju vrstu sirćeta koju imate pri ruci - vinsko, jabukovo ili alkoholno, sasvim je svejedno.
Ovaj savet možete uvek da praktikujete, ali je posebno je zgodan kad pravite krompir salatu.
BONUS VIDEO

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Komentari(0)