OVA JESENJA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM JE PUNA VITAMINA: Recept je najprostoji - stare Srpkinje je sada prave
Jesenju čorbu sa povrćem i piletinom stare Srpkinje spremaju u ovom periodu po najprostijem receptu
Miholjsko leto se ne predaje, ali za hladne zimske dane moramo da se spremimo.
Iako je vreme već sada promenljivo, jutra su sveža kao i večeri, pa samim tim jedna jesenja čorba sa povrćem i piletinom će vam dobro doći za ručak.
Možete da je jedete kao glavno jelo, a možete i uz nju neko pečeno meso i krompir.
Prijaće vam jer je ukusna i puna vitamina.
Recepata ima mnogo, ali ovi sastojci su jedinstveni i nabavite ih već sutra i skuvajte je savršenu čorbu:
2 litre vode
400 grama pilećeg belog mesa
jedna zelena paprika
jedan krompir
jedna šargarepa
jedan crni luk
jedna crvena paprika
ulje
peršun
so
kisela pavlaka
biber
jedno jaje
Sada je pred vama način pripreme:
Propržiti crni luk na ulju. Oljuštiti krompir i oprati i iseći na kocke. Dodati luku krompir i dodati vodu. Kad se krompir skuva, ručnim miserom izblendati.
Pileće grudi iseći na komade, papriku i crvenu i zelenu oprati i iseći, kao i šargarepu. Dodati da se kuva sa izblendanim krompirom. Kuvati dok se meso i povrće ne skuva.
Na kraju umutiti jaje sa pavlakom i dodati zajedno sa biberom i soli. Kuvati ukusnu čorbicu još 5 minuta i posuti peršunom.
Prijatno uz jesenju čorbu sa povrćem i piletinom!
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)