OVA JESENJA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM JE PUNA VITAMINA: Recept je najprostoji - stare Srpkinje je sada prave
Jesenju čorbu sa povrćem i piletinom stare Srpkinje spremaju u ovom periodu po najprostijem receptu
Miholjsko leto se ne predaje, ali za hladne zimske dane moramo da se spremimo.
Iako je vreme već sada promenljivo, jutra su sveža kao i večeri, pa samim tim jedna jesenja čorba sa povrćem i piletinom će vam dobro doći za ručak.
Možete da je jedete kao glavno jelo, a možete i uz nju neko pečeno meso i krompir.
Prijaće vam jer je ukusna i puna vitamina.
Recepata ima mnogo, ali ovi sastojci su jedinstveni i nabavite ih već sutra i skuvajte je savršenu čorbu:
2 litre vode
400 grama pilećeg belog mesa
jedna zelena paprika
jedan krompir
jedna šargarepa
jedan crni luk
jedna crvena paprika
ulje
peršun
so
kisela pavlaka
biber
jedno jaje
Sada je pred vama način pripreme:
Propržiti crni luk na ulju. Oljuštiti krompir i oprati i iseći na kocke. Dodati luku krompir i dodati vodu. Kad se krompir skuva, ručnim miserom izblendati.
Pileće grudi iseći na komade, papriku i crvenu i zelenu oprati i iseći, kao i šargarepu. Dodati da se kuva sa izblendanim krompirom. Kuvati dok se meso i povrće ne skuva.
Na kraju umutiti jaje sa pavlakom i dodati zajedno sa biberom i soli. Kuvati ukusnu čorbicu još 5 minuta i posuti peršunom.
Prijatno uz jesenju čorbu sa povrćem i piletinom!
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)