OVA JESENJA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM JE PUNA VITAMINA: Recept je najprostoji - stare Srpkinje je sada prave
Jesenju čorbu sa povrćem i piletinom stare Srpkinje spremaju u ovom periodu po najprostijem receptu
Miholjsko leto se ne predaje, ali za hladne zimske dane moramo da se spremimo.
Iako je vreme već sada promenljivo, jutra su sveža kao i večeri, pa samim tim jedna jesenja čorba sa povrćem i piletinom će vam dobro doći za ručak.
Možete da je jedete kao glavno jelo, a možete i uz nju neko pečeno meso i krompir.
Prijaće vam jer je ukusna i puna vitamina.
Recepata ima mnogo, ali ovi sastojci su jedinstveni i nabavite ih već sutra i skuvajte je savršenu čorbu:
2 litre vode
400 grama pilećeg belog mesa
jedna zelena paprika
jedan krompir
jedna šargarepa
jedan crni luk
jedna crvena paprika
ulje
peršun
so
kisela pavlaka
biber
jedno jaje
Sada je pred vama način pripreme:
Propržiti crni luk na ulju. Oljuštiti krompir i oprati i iseći na kocke. Dodati luku krompir i dodati vodu. Kad se krompir skuva, ručnim miserom izblendati.
Pileće grudi iseći na komade, papriku i crvenu i zelenu oprati i iseći, kao i šargarepu. Dodati da se kuva sa izblendanim krompirom. Kuvati dok se meso i povrće ne skuva.
Na kraju umutiti jaje sa pavlakom i dodati zajedno sa biberom i soli. Kuvati ukusnu čorbicu još 5 minuta i posuti peršunom.
Prijatno uz jesenju čorbu sa povrćem i piletinom!
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Komentari(0)