OVA JESENJA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM JE PUNA VITAMINA: Recept je najprostoji - stare Srpkinje je sada prave
Jesenju čorbu sa povrćem i piletinom stare Srpkinje spremaju u ovom periodu po najprostijem receptu
Miholjsko leto se ne predaje, ali za hladne zimske dane moramo da se spremimo.
Iako je vreme već sada promenljivo, jutra su sveža kao i večeri, pa samim tim jedna jesenja čorba sa povrćem i piletinom će vam dobro doći za ručak.
Možete da je jedete kao glavno jelo, a možete i uz nju neko pečeno meso i krompir.
Prijaće vam jer je ukusna i puna vitamina.
Recepata ima mnogo, ali ovi sastojci su jedinstveni i nabavite ih već sutra i skuvajte je savršenu čorbu:
2 litre vode
400 grama pilećeg belog mesa
jedna zelena paprika
jedan krompir
jedna šargarepa
jedan crni luk
jedna crvena paprika
ulje
peršun
so
kisela pavlaka
biber
jedno jaje
Sada je pred vama način pripreme:
Propržiti crni luk na ulju. Oljuštiti krompir i oprati i iseći na kocke. Dodati luku krompir i dodati vodu. Kad se krompir skuva, ručnim miserom izblendati.
Pileće grudi iseći na komade, papriku i crvenu i zelenu oprati i iseći, kao i šargarepu. Dodati da se kuva sa izblendanim krompirom. Kuvati dok se meso i povrće ne skuva.
Na kraju umutiti jaje sa pavlakom i dodati zajedno sa biberom i soli. Kuvati ukusnu čorbicu još 5 minuta i posuti peršunom.
Prijatno uz jesenju čorbu sa povrćem i piletinom!

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)