STARE SRPKINJE SPREMAJU NAJBOLJU POSLASTICU: Keks torta sa orasima - nijedna proslava ne može da prođe bez nje
Stare Srpkinje prave keks tortu sa orasima koja je najbolja poslastica bez koje ne može da se zamisli nijedna proslava
Stare Srpkinje imaju svoje recepte koje ponosno prenose sa generacije na generaciju.
Bilo da su u pitanju kuvana jela, pite, kolači, tako su i po tortama poznate.
Sada ćete videti kako one prave keks tortu sa orasima, a to je zapravo starinska poslastica za čije parče će svi grabiti.
Jednostavna, brza, a ukusna.
Sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept su:
100 g mlevenih oraha za posipanje
500 g petit keksa
250 ml provrele vode
300 g mlevenih oraha
250 ml mleka
200 g šećera u prahu
Priprema:
Staviti orahe u 250 ml vode koja vri, mešati jedan minut da se lepo sjedine, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohlade. Penasto umutiti puter sobne temperature.
Dodati šećer u prahu pa mutiti dok ne postane kremasta smesa. Umešati ohlađene orahe.
Podeliti fil na 4 dela. Potapati keks u mleko i ređati u pravougaoni oblik (jedan red - u 4 reda po 5 komada).
Preko svakog reda namazati fil.
Celu tortu namazati filom i posuti orasima.
Staviti u frižider na 2-3 sata da se stegne.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)