STARE SRPKINJE SPREMAJU NAJBOLJU POSLASTICU: Keks torta sa orasima - nijedna proslava ne može da prođe bez nje
Stare Srpkinje prave keks tortu sa orasima koja je najbolja poslastica bez koje ne može da se zamisli nijedna proslava

Stare Srpkinje imaju svoje recepte koje ponosno prenose sa generacije na generaciju.
Bilo da su u pitanju kuvana jela, pite, kolači, tako su i po tortama poznate.
Sada ćete videti kako one prave keks tortu sa orasima, a to je zapravo starinska poslastica za čije parče će svi grabiti.
Jednostavna, brza, a ukusna.
Sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept su:
100 g mlevenih oraha za posipanje
500 g petit keksa
250 ml provrele vode
300 g mlevenih oraha
250 ml mleka
200 g šećera u prahu
Priprema:
Staviti orahe u 250 ml vode koja vri, mešati jedan minut da se lepo sjedine, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohlade. Penasto umutiti puter sobne temperature.
Dodati šećer u prahu pa mutiti dok ne postane kremasta smesa. Umešati ohlađene orahe.
Podeliti fil na 4 dela. Potapati keks u mleko i ređati u pravougaoni oblik (jedan red - u 4 reda po 5 komada).
Preko svakog reda namazati fil.
Celu tortu namazati filom i posuti orasima.
Staviti u frižider na 2-3 sata da se stegne.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)