OVE KIFLICE SE SPREMAJU ZA SAMO POLA SATA: Nema jaja, mleka, ni maslaca - a mekše i ukusnije niste probali
Kiflice koje se spremaju za pola sata bez jaja, mleka i maslaca, a ukusne su i mekane
Za svaku vrstu proslave ženama je važno da goste ugoste na najlepši način.
Mekane kiflice redovno svi spremamo, a još kad su vruće, pa uz rusku salatu, kisele paprike, meze, nema ništa bolje.
Načina za spremanje kiflica ima mnogo, a sada ćete videti kako se spremaju za pola sata, a ne treba ni mleko, ni jaja, a ni maslac.
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Mislite da nisu mekane? Varate se, i te kako se tope u ustima, a i posne su.
Potrebni sastojci za recept su:
1 kašičica šećera
20 grama kvasca
1 kašičica soli
500 grama brašna
50 ml ulja
250 ml vode (tople)
susam po želji
Za premazivanje: Posni majonez
Priprema kiflica:
U veliku posudu izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, zatim 250 ml tople vode, 50 ml ulja i promešajte. Postepeno dodajte 500 grama brašan i so. Kada ste sve sastojke sjedinili, umesite glatko testo. Testo ne ostavljate da raste.
Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova- trouglova. Možete ih praviti i slatke i slane, a možete kiflice ostaviti i prazne. Slane kiflice premažite sa posnim majonezom i pospite susamom.
Peku se na 180 stepeni, dok ne porumene, od prilike 20 minuta, što zavisi od vaše rerne.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Zaboravljeni recept iz Srbije: Popara sa sirom i medom – ukus detinjstva i duše
Nekad doručak za siromašne, danas specijalitet koji budi emocije – evo kako da napravite poparu na način kako su je naše prabake služile za okrepljenje.
Komentari(0)