OVE KIFLICE SE SPREMAJU ZA SAMO POLA SATA: Nema jaja, mleka, ni maslaca - a mekše i ukusnije niste probali
Kiflice koje se spremaju za pola sata bez jaja, mleka i maslaca, a ukusne su i mekane

Za svaku vrstu proslave ženama je važno da goste ugoste na najlepši način.
Mekane kiflice redovno svi spremamo, a još kad su vruće, pa uz rusku salatu, kisele paprike, meze, nema ništa bolje.
Načina za spremanje kiflica ima mnogo, a sada ćete videti kako se spremaju za pola sata, a ne treba ni mleko, ni jaja, a ni maslac.
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali
Mislite da nisu mekane? Varate se, i te kako se tope u ustima, a i posne su.
Potrebni sastojci za recept su:
1 kašičica šećera
20 grama kvasca
1 kašičica soli
500 grama brašna
50 ml ulja
250 ml vode (tople)
susam po želji
Za premazivanje: Posni majonez
Priprema kiflica:
U veliku posudu izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, zatim 250 ml tople vode, 50 ml ulja i promešajte. Postepeno dodajte 500 grama brašan i so. Kada ste sve sastojke sjedinili, umesite glatko testo. Testo ne ostavljate da raste.
Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova- trouglova. Možete ih praviti i slatke i slane, a možete kiflice ostaviti i prazne. Slane kiflice premažite sa posnim majonezom i pospite susamom.
Peku se na 180 stepeni, dok ne porumene, od prilike 20 minuta, što zavisi od vaše rerne.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(0)