OVE KIFLICE SE SPREMAJU ZA SAMO POLA SATA: Nema jaja, mleka, ni maslaca - a mekše i ukusnije niste probali
Kiflice koje se spremaju za pola sata bez jaja, mleka i maslaca, a ukusne su i mekane

Za svaku vrstu proslave ženama je važno da goste ugoste na najlepši način.
Mekane kiflice redovno svi spremamo, a još kad su vruće, pa uz rusku salatu, kisele paprike, meze, nema ništa bolje.
Načina za spremanje kiflica ima mnogo, a sada ćete videti kako se spremaju za pola sata, a ne treba ni mleko, ni jaja, a ni maslac.
Možda vas zanima:

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka

KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka

KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka

KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Mislite da nisu mekane? Varate se, i te kako se tope u ustima, a i posne su.
Potrebni sastojci za recept su:
1 kašičica šećera
20 grama kvasca
1 kašičica soli
500 grama brašna
50 ml ulja
250 ml vode (tople)
susam po želji
Za premazivanje: Posni majonez
Priprema kiflica:
U veliku posudu izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, zatim 250 ml tople vode, 50 ml ulja i promešajte. Postepeno dodajte 500 grama brašan i so. Kada ste sve sastojke sjedinili, umesite glatko testo. Testo ne ostavljate da raste.
Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova- trouglova. Možete ih praviti i slatke i slane, a možete kiflice ostaviti i prazne. Slane kiflice premažite sa posnim majonezom i pospite susamom.
Peku se na 180 stepeni, dok ne porumene, od prilike 20 minuta, što zavisi od vaše rerne.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)