Recept za slatki KUPUS iz bivše Jugoslavije: Ovako ga je nekada svako domaćinstvo spremalo

13:00

Gastronomija 0

Preukusan ručak koji će mnoge vratiti u detinjstvo

slatki kupus bez mesa
Shutterstock

Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji. Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo.

Sastojci:

1 glavica kupusa

Možda vas zanima:

1 šolja paradajza iz flaše

Možda vas zanima:

1 glavica crnog luka

Možda vas zanima:

2 šargarepe

Možda vas zanima:

svež peršun, so

Možda vas zanima:

2 čena belog luka

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zaprška:

pola kašike brašna

malo ulja
mlevena i tucana ljuta paprika

Priprema:

Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja. Isecite kupus i ubacite u šerpu. Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata. Ubacite paradajz iz flaše. Posolite. U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna pa propržiti. Dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading