STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva
Retko koji Srbin može da zamisli zimu bez pinđura.
Svi koji su ljubitelji paprike i paradajza ovu tradicionalnu zimnicu spremaju već decenijama unazad.
Sočna i pikantna zimnica - recept za koji se mnogi otimaju kako bi imali najukusniji namaz u hladnim danima.
Možda vas zanima:
Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti
Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
Možda vas zanima:
Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti
Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
Možda vas zanima:
Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti
Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
Lako se sprema, evo šta vam je sve potrebno od sastojaka:
5 čenova belog luka
5 kilograma crvene paprike
30 listova svežeg peršunovog lista
3 kg paradajza
1 kašika morske soli
100 g šećera
300 ml ulja
150 ml jabukovog sirćeta
Priprema:
Paprike i paradajz operite i iseckajte i stavite u pleh i rernu zagrejanu na 220°C dok ne porumene, oko pola sata.
Stavite ih u plastičnu činiju i pokrijte poklopcem da se lakše gule i ostavite da se hlade najmanje pola sata.
Izvadite povrće iz plastične posude i ogulite kožu. Paprike očistite od semena.
Očišćeno povrće sameljite na mašini za mlevenje mesa.
Stavite u šerpu i kuvajte na laganoj vatri.
Postepeno dodajte šećer, ulje, jabukovo sirće i so. Sve promešajte i kuvajte na srednjoj vatri.
Povremeno mešajte sve sastojke i kuvajte oko 50 minuta.
Isecite čen belog luka na sitne kockice i peršunov list i dodajte u šerpu.
Sve zajedno kuvajte još 10 minuta i pošto se sve sjedini probajte. Ako nije dovoljno slano, posolite.
Stavite tegle u rernu na 100°C 5 minuta da se zagreju.
Vruć pinđur sipajte u vruće tegle i stavite u rernu zagrejanu na 100°C na 15 minuta.
Izvadite tegle iz rerne i zatvorite poklopcima i pokrijte kuhinjskim peškirima. Kada se tegle ohlade, čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)