STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva

Retko koji Srbin može da zamisli zimu bez pinđura.
Svi koji su ljubitelji paprike i paradajza ovu tradicionalnu zimnicu spremaju već decenijama unazad.
Sočna i pikantna zimnica - recept za koji se mnogi otimaju kako bi imali najukusniji namaz u hladnim danima.
Možda vas zanima:

DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.

NAPRAVITE GA SADA I MIRNI STE CELE ZIME Starinski recept za pinđur, biće lepši i od ajvara
Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.
Možda vas zanima:

DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.

NAPRAVITE GA SADA I MIRNI STE CELE ZIME Starinski recept za pinđur, biće lepši i od ajvara
Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.
Možda vas zanima:

DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.

NAPRAVITE GA SADA I MIRNI STE CELE ZIME Starinski recept za pinđur, biće lepši i od ajvara
Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.
Lako se sprema, evo šta vam je sve potrebno od sastojaka:
5 čenova belog luka
5 kilograma crvene paprike
30 listova svežeg peršunovog lista
3 kg paradajza
1 kašika morske soli
100 g šećera
300 ml ulja
150 ml jabukovog sirćeta
Priprema:
Paprike i paradajz operite i iseckajte i stavite u pleh i rernu zagrejanu na 220°C dok ne porumene, oko pola sata.
Stavite ih u plastičnu činiju i pokrijte poklopcem da se lakše gule i ostavite da se hlade najmanje pola sata.
Izvadite povrće iz plastične posude i ogulite kožu. Paprike očistite od semena.
Očišćeno povrće sameljite na mašini za mlevenje mesa.
Stavite u šerpu i kuvajte na laganoj vatri.
Postepeno dodajte šećer, ulje, jabukovo sirće i so. Sve promešajte i kuvajte na srednjoj vatri.
Povremeno mešajte sve sastojke i kuvajte oko 50 minuta.
Isecite čen belog luka na sitne kockice i peršunov list i dodajte u šerpu.
Sve zajedno kuvajte još 10 minuta i pošto se sve sjedini probajte. Ako nije dovoljno slano, posolite.
Stavite tegle u rernu na 100°C 5 minuta da se zagreju.
Vruć pinđur sipajte u vruće tegle i stavite u rernu zagrejanu na 100°C na 15 minuta.
Izvadite tegle iz rerne i zatvorite poklopcima i pokrijte kuhinjskim peškirima. Kada se tegle ohlade, čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka
Komentari(0)