STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva
![Pinđur](/data/images/2023-08-16/61123_shutterstock-1717139287_f.jpg?timestamp=1695333600)
Retko koji Srbin može da zamisli zimu bez pinđura.
Svi koji su ljubitelji paprike i paradajza ovu tradicionalnu zimnicu spremaju već decenijama unazad.
Sočna i pikantna zimnica - recept za koji se mnogi otimaju kako bi imali najukusniji namaz u hladnim danima.
Možda vas zanima:
![pinđur](/data/images/2022-08-09/34477_screenshot-4_f.png)
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
![pinđur](/data/images/2022-08-09/34477_screenshot-4_f.png)
NAPRAVITE GA SADA I MIRNI STE CELE ZIME Starinski recept za pinđur, biće lepši i od ajvara
Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.
Možda vas zanima:
![pinđur](/data/images/2022-08-09/34477_screenshot-4_f.png)
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
![pinđur](/data/images/2022-08-09/34477_screenshot-4_f.png)
NAPRAVITE GA SADA I MIRNI STE CELE ZIME Starinski recept za pinđur, biće lepši i od ajvara
Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.
Možda vas zanima:
![pinđur](/data/images/2022-08-09/34477_screenshot-4_f.png)
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
![pinđur](/data/images/2022-08-09/34477_screenshot-4_f.png)
NAPRAVITE GA SADA I MIRNI STE CELE ZIME Starinski recept za pinđur, biće lepši i od ajvara
Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.
Lako se sprema, evo šta vam je sve potrebno od sastojaka:
5 čenova belog luka
5 kilograma crvene paprike
30 listova svežeg peršunovog lista
3 kg paradajza
1 kašika morske soli
100 g šećera
300 ml ulja
150 ml jabukovog sirćeta
Priprema:
Paprike i paradajz operite i iseckajte i stavite u pleh i rernu zagrejanu na 220°C dok ne porumene, oko pola sata.
Stavite ih u plastičnu činiju i pokrijte poklopcem da se lakše gule i ostavite da se hlade najmanje pola sata.
Izvadite povrće iz plastične posude i ogulite kožu. Paprike očistite od semena.
Očišćeno povrće sameljite na mašini za mlevenje mesa.
Stavite u šerpu i kuvajte na laganoj vatri.
Postepeno dodajte šećer, ulje, jabukovo sirće i so. Sve promešajte i kuvajte na srednjoj vatri.
Povremeno mešajte sve sastojke i kuvajte oko 50 minuta.
Isecite čen belog luka na sitne kockice i peršunov list i dodajte u šerpu.
Sve zajedno kuvajte još 10 minuta i pošto se sve sjedini probajte. Ako nije dovoljno slano, posolite.
Stavite tegle u rernu na 100°C 5 minuta da se zagreju.
Vruć pinđur sipajte u vruće tegle i stavite u rernu zagrejanu na 100°C na 15 minuta.
Izvadite tegle iz rerne i zatvorite poklopcima i pokrijte kuhinjskim peškirima. Kada se tegle ohlade, čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
![policajac torta](/data/images/2025-02-12/113762_369075-screenshot-538-ff_f.jpg)
Nema kuće u Jugoslaviji koja za praznike nije imala Policajac tortu: Izdašna, sa pečenim korama, puna oraha i čokolade
Poslastica koju smo obožavali u Jugoslaviji, veoma je izdašna, a postupak veoma jednostavan
Komentari(0)