STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog

STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog
Shutterstock

Zimski dani osim što ne mogu da se zamisle bez prave srpske zimnice, ne mogu ni bez svadbarskog kupusa.

Specijalitet koji je pun mesa, povrća, a i naravno kiselog kupusa.

Ako do sada niste znali kako se sprema, moraćete da zapišete ovaj recept i da uživate u ovom jelu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebni sastojci za svadbarski kupus:

lovorov list

4 kilogramakiselog kupusa

biber u zrnu

1 kilogram svinjskog mesa od plećke

1 kašika slatke paprike

1 kilogram junećeg mesa od buta

1 puna kašika masti

1 kilogram suvih rebara

4 čena belog luka

1 kilogram slanine

1 veći crni luk

Ovo je način pripreme:

U tiganju istopite mast, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša sklonite sa šporeta i dodajte slatku papriku, pa brzo promešajte. Isecite kupus na krupnije komade, pa ređajte u tepsiju koju ste premazali mašću.

Dno tepsije obložite listovima kupusa, pa poređajte seckani kupus, pa luk, pa meso, pospite biberom i seckanim belim lukom, pa opet poređajte kupus i tako redom dok ne utrošite sve sastojke.

Poslednji red treba da bude seckani kupus, a onda poređajte i nekoliko komada lovorovog lišća. Pokrijte listom kiselog kupusa, pa prelijte toplom vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim smanjite temepraturu i kuvajte još 4 sata.

 

Komentari(0)

Loading