OMILJENA ČORBA NA SRPSKOJ TRPEZI Spremite letnju krompir čorbu, ukusnu i jeftinu
Krompir čorbu voli cela porodica
Krompir čorba je skoro svake nedelje na porodičnoj trpezi u Srbiji! Ova jednostavna čorbica, jedno od omiljenih jela "na kašiku", lako se sprema i sastojci su jeftini. Ako vam se ne jede standardna krompir čorba, predlažemo vam recept za letnju krompir čorbu - malo je laganija, i sadrži puno zdravog povrća! Evo kako se pravi letnja krompir čorba!
Sastojci:
- 4 krompira srednje veličine, oljuštena i iseckana na kockice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, mleveno
- 4 šolje supe od povrtne kocke
- 1 paprika srednje veličine, iseckana na kockice
- 1 šargarepa srednje veličine, narezana na kockice
- 1 kašičica sušenog timijana
- So i biber po ukusu
- Svež peršun ili vlasac za ukras
Recept:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i mleveni beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane providan i mirisan. Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu i mešajte nekoliko minuta, ostavite da malo porumene.
Sipajte supu od povrća i dovedite do ključanja. Smanjite vatru na nisku i ostavite da se krčka oko 15-20 minuta, ili dok krompir ne omekša. Tek tada dodajte šargarepu i papriku, ovo su dve zdrave vrste povrća i ne treba da se kuvaju dugo kao krompir, da ne bi izgubile vitamine. Krčkajte još 5-7 minuta dok povrće ne bude kuvano, ali i dalje malo hrskavo. Umešajte sušeni timijan, začinite solju i biberom po ukusu.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Skinite lonac sa vatre i pustite da se supa malo ohladi pre serviranja, po želji ukrasite svežim peršunom ili vlascem.
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Komentari(0)