ČOKOLADNI ČUPAVCI BEZ PEČENJA: Letnji kolač sa kokosom mekan kao pena
Čupavci su nezaobilazni na srpskoj trpezi, a probajte i ovu verziju bez pečenja.
Čupavci ili Lamington nastao je u Australiji i proglašen je za nacionalni kolač. Brojne su priče i teorije o nastanku Lamingtona koji ime, po svemu sudeći, duguje istoimenom lordu, guverneru australijske države Kvinslend. Pravi se tako što se biskvit od vanile ispeče dan ranije, pa ga isečete na kocke, umočiteu čokoladu, a onda i u kokos. Popularne čupavce nema ko ne voli, a naš današnji predlog je i letnja verzija bez pečenja. Pravi se brže i lakše od originala, a ukus fantastičan.
Sastojci:
180 g šećera
100 g mlečne čokolade
160 g griza
5 g vanilin šećera
60 g kokosa
Priprema:
Možda vas zanima:
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer i griz. Lepo promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte vanilin šećer i čokoladu i kuvajte još par minuta, uz mešanje, dok se svi sastojci lepo ne sjedine. U vatrostalnu posudu sipajte vodu, pa razlijte po posudi, da se pokvase i ivice i dno. Prospite vodu, a zatim sipajte smesu i poravnajte.Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Izvadite iz posude i isecite na kocke, pa uvaljajte u kokos.
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
Komentari(0)