SPREMITE DOMAĆI MARGARIN ZA TILI ČAS: Ukusniji je od kupovnog, a lako se pravi od par sastojaka koje svi imamo u kući
Donosimo vam jednostavan za domaći margarin koji ćete obožavati.

Margarin je namirnica koja se u sve meša i koja svako jelo čini ukusnijim i lepšim. Međutim, možete i sami da ga napravite na veoma jednostavan način.
Sastojci:
- Pola šoljice mleka / vode
- Jedna šoljica ulja (suncokretovo ili mešavina maslinovog i suncokretovog) ili pola šoljice suncokretovog ulja i pola šoljice kokosovog ulja
- Jedno žumance
- Jedna čajna kašika limunovog soka
- Pola čajne kašike soli

Kako se pravi margarin?
Za izradu su potrebni: mikser, dve činije (različitih veličina, kako bi mogle stati jedna u drugu ) i led. U većoj činiji izdrobite led i dodajte malo vode kako bi se održavala temperatura oko 0 stepeni C. U manju posudu, uronjenu u veću sa ledom, dodajte sastojke na sledeći način:
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Zagrejte vodu i ulje na otprilike 40 stepeni. U manju posudu ulijte ulje u koje ste ranije umešali žumance i na najjačoj brzini mutite. Dodajite pomalo mleka/vode i mutite još oko dva minuta dok se voda i ulje ne povežu. Dodajte limunov sok i so pa lagano mutite dok se margarin ne zgusne. Po želji na kraju možete da dodate i neki začin po želji.
Margarin prebacite u neku posudu i čuvajte u frižideru. Najbolje je koristiti ga u roku dva-tri dana.

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)