Kako se sprema prava TURSKA KAFA? Svi greše u poslednjem koraku
Turska ili domaća kafa jedna je od najpopularnijih na našim prostorima

Većina nas dan počinje sa kafom i dok je jedni piju na prazan stomak, drugi vole da svoju šoljicu kafe popiju nakon doručka ili uz kašičicu meda.
Svi, bez izuzetka, imaju svoju tehniku spremanja kafe. Ali prava, turska kafa se sprema na ovaj način:
- Prvo sipate vodu u šoljicu iz koje ćete da pijete kafu i tako izmerite količinu tečnosti.
- Vodu stavite u džezvu.
- Potom stavite u džezvu i 1 kašičicu šećera, ali ne mešate ništa.
- Zatim dodate 1 kašičicu kafe - isto ne mešate ništa.
- Zatim stavite džezvu na ringlu i tek kada voda počne da se zagreva, lagano promešajte kafu.
- Sačekajte da kafa počne da vri, a potom je sklonite sa ringle.
- Ne mešajte kafu, samo je sipajte u šoljicu.

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta
Komentari(0)