BOSANSKA NUTMA - RAVANIJA: Najednostavniji i najjeftiniji starinski sočan kolač
Donosimo vam najbolji recept za bosansku nutmu, starinski kolač koji se veoma jednostavno pravi.

Sastojci:
6 kašika brašna
6 kašika šečera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
6 kašika ulja
6 jaja
Za preliv:
400 g šećera
700 ml vode
50 ml soka od narandže
Priprema:
Mikserom umutiti jaja i šećer, pa dodati vanilin šećer, pa mutiti i dodati ulje. Sve lepo sjediniti mikserom. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa ručno izmešati. U podmazanu tepsiju, izliti smesu i dobro protresti. Staviti da se peče na 180 stepeni, oko pola sata.
Za preliv: Staviti vodu i šećer u šerpicu i staviti da se kuva, na laganoj temperaturi. Kuvati 10 ak minuta, pa dodati sok od narandže.
Kad je kolač pečen, iseći ga na kocke i dok je još topao, preliti ga sirupom od šećera.

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)