Krompir po RECEPTU GRČKIH PRAVOSLAVNIH MANASTIRA je rajski ručak čiji ukus ne može da se zaboravi: Lako se sprema i potrebno vam je samo OVO
Recept za krompir iz grčkih pravoslavnih manastira je idealan izbor za ručak, ako ste ljubitelji krompira.
![Krompir po RECEPTU GRČKIH PRAVOSLAVNIH MANASTIRA je rajski ručak čiji ukus ne može da se zaboravi: Lako se sprema i potrebno vam je samo OVO](/data/images/2023-05-03/53579_krompir-shutterstock-392821816_f.jpg?timestamp=1685484000)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta i predlaže se da dodate omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 150-200 ml dobrog maslinovog ulja
- 1-2 limuna (sveže ceđen sok)
- 5-6 čena belog luka sečen na tri dela
- 4-5 lista lovora svaki seckan na četvrtinu
- origano, so, biber
Priprema:
Možda vas zanima:
![krompir](/data/images/2024-01-31/75615_shutterstock-2152048159_f.jpg)
Zašto bi beli luk trebalo da dodamo u krompir dok se kuva? Mali trik koji menja ukus
Kuvari otkrivaju da će krompir biti znatno ukusniji ako mu dodate beli luk
![kropmir](/data/images/2022-03-17/23354_shutterstock-1190815042_f.jpg)
Kada sledeći put budete kuvali krompir, dodajte jednu namirnicu: Neće se raspasti i brže će biti gotov
Uz pomoć ovog trika lakše ćete spremiti krompir
Možda vas zanima:
![krompir](/data/images/2024-01-31/75615_shutterstock-2152048159_f.jpg)
Zašto bi beli luk trebalo da dodamo u krompir dok se kuva? Mali trik koji menja ukus
Kuvari otkrivaju da će krompir biti znatno ukusniji ako mu dodate beli luk
![kropmir](/data/images/2022-03-17/23354_shutterstock-1190815042_f.jpg)
Kada sledeći put budete kuvali krompir, dodajte jednu namirnicu: Neće se raspasti i brže će biti gotov
Uz pomoć ovog trika lakše ćete spremiti krompir
Možda vas zanima:
![krompir](/data/images/2024-01-31/75615_shutterstock-2152048159_f.jpg)
Zašto bi beli luk trebalo da dodamo u krompir dok se kuva? Mali trik koji menja ukus
Kuvari otkrivaju da će krompir biti znatno ukusniji ako mu dodate beli luk
![kropmir](/data/images/2022-03-17/23354_shutterstock-1190815042_f.jpg)
Kada sledeći put budete kuvali krompir, dodajte jednu namirnicu: Neće se raspasti i brže će biti gotov
Uz pomoć ovog trika lakše ćete spremiti krompir
Zagrejte rernu na 250 °C. Operite, oljuštite i isecite krompir na kriške i poređajte ga u tepsiju. Krompir ne sme da bude jedan preko drugog.
Prokuvajte vodu (nešto više od jedne čaše je dovoljno da prekrije krompir) i u nju rastvorite so (treba dosta soli, ali oprezno). Tom vodom prekrijte krompir koji ste poređali u tepsiju. Dodajte ulje, pospite krompir origanom, stavite beli luk, lovor i biber. Sok od limuna se ne dodaje na početku jer će se od njega krompir stvrdnuti.
Ubacite krompir u zagrejanu rernu na 250 °C. Čim krompir krene da rumeni tj. čim dobije boju i ispari sva voda tj. ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200°C i pecite sve dok krompir ne omekša, ukupno oko 50 minuta, sve zavisi od rerne i krompira.
Negde pred kraj pečenja izvadite tepsiju i prelijte krompir sokom od sveže ceđenog limuna, vratite par minuta u rernu, izvadite i služite.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)