RECEPT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Krompir torta, brza i jeftina poslastica koja se ne peče
Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.
Kolači i torte koji su bili popularni osamdesetih godina ponovo se vraćaju na trpeze širom Srbije.
Poslastice koje su bile popularne osamdesetih godina ponovo se vraćaju na trpeze širom Srbije. Jedna od omiljenih brzih i jeftinih torti, takozvana krompir torta, ponovo je popularna, tim pre što nije potrebno mutiti i peći kore, kuvati fil i satima stajati pokraj šporeta dok svi sastojci ne budu gotovi.
Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu, neka vaš izbor bude slatka krompir torta sa čokoladom. Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.
Možda vas zanima:
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Sastojci:
Možda vas zanima:
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
1 kg kuvanog krompira
250 gr mlevenog keksa
250 gr mlevenih oraha
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
50 gr kakao praha
200 gr čokolade
250 ml slatke pavlake
2 supene kašike ruma
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga obarite, procedite, ispasirajte i ostavite da se ohladi.
Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte mleveni keks, 30 grama kakao praha, ispasirani krompir i mlevene orahe, pa sve dobro sjedinite.
U šerpici rastopite 100 grama čokolade, pa vruću čokoladu dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite.
Smesu za tortu prebacite u pleh i ostavite je u frižideru.
Deo smese ostavite i od nje napravite bombice kojima ćete dekorisati tortu. Bombice potom uvaljajte u preostali kakao prah.
Kad se torta ohladi, pripremite glazuru.
Umutite slatku pavlaku, dodajte joj 100 grama rastopljene čokolade, sve dobro izmešajte i prelijte preko torte.
Bombice poređajte preko glazure, po želji preko njih sipajte još malo rastopljene čokolade umućene sa slatkom pavlakom i ukrasite je listićima nane.
Prijatno!
(Telegraf)
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)