RECEPT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Krompir torta, brza i jeftina poslastica koja se ne peče

Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.

RECEPT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Krompir torta, brza i jeftina poslastica koja se ne peče
Shutterstock

Kolači i torte koji su bili popularni osamdesetih godina ponovo se vraćaju na trpeze širom Srbije.

Poslastice koje su bile popularne osamdesetih godina ponovo se vraćaju na trpeze širom Srbije. Jedna od omiljenih brzih i jeftinih torti, takozvana krompir torta, ponovo je popularna, tim pre što nije potrebno mutiti i peći kore, kuvati fil i satima stajati pokraj šporeta dok svi sastojci ne budu gotovi.

Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu, neka vaš izbor bude slatka krompir torta sa čokoladom. Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 kg kuvanog krompira
250 gr mlevenog keksa
250 gr mlevenih oraha
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
50 gr kakao praha
200 gr čokolade
250 ml slatke pavlake
2 supene kašike ruma

Priprema:

Oljuštite krompir, pa ga obarite, procedite, ispasirajte i ostavite da se ohladi.

Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte mleveni keks, 30 grama kakao praha, ispasirani krompir i mlevene orahe, pa sve dobro sjedinite.

U šerpici rastopite 100 grama čokolade, pa vruću čokoladu dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite.

Smesu za tortu prebacite u pleh i ostavite je u frižideru.

Deo smese ostavite i od nje napravite bombice kojima ćete dekorisati tortu. Bombice potom uvaljajte u preostali kakao prah.

Kad se torta ohladi, pripremite glazuru.

Umutite slatku pavlaku, dodajte joj 100 grama rastopljene čokolade, sve dobro izmešajte i prelijte preko torte.

Bombice poređajte preko glazure, po želji preko njih sipajte još malo rastopljene čokolade umućene sa slatkom pavlakom i ukrasite je listićima nane.

Prijatno!

(Telegraf)

Komentari(0)

Loading