RECEPT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Krompir torta, brza i jeftina poslastica koja se ne peče
Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.
Kolači i torte koji su bili popularni osamdesetih godina ponovo se vraćaju na trpeze širom Srbije.
Poslastice koje su bile popularne osamdesetih godina ponovo se vraćaju na trpeze širom Srbije. Jedna od omiljenih brzih i jeftinih torti, takozvana krompir torta, ponovo je popularna, tim pre što nije potrebno mutiti i peći kore, kuvati fil i satima stajati pokraj šporeta dok svi sastojci ne budu gotovi.
Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu, neka vaš izbor bude slatka krompir torta sa čokoladom. Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.
Možda vas zanima:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Možda vas zanima:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Možda vas zanima:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Sastojci:
Možda vas zanima:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Možda vas zanima:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
1 kg kuvanog krompira
250 gr mlevenog keksa
250 gr mlevenih oraha
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
50 gr kakao praha
200 gr čokolade
250 ml slatke pavlake
2 supene kašike ruma
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga obarite, procedite, ispasirajte i ostavite da se ohladi.
Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte mleveni keks, 30 grama kakao praha, ispasirani krompir i mlevene orahe, pa sve dobro sjedinite.
U šerpici rastopite 100 grama čokolade, pa vruću čokoladu dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite.
Smesu za tortu prebacite u pleh i ostavite je u frižideru.
Deo smese ostavite i od nje napravite bombice kojima ćete dekorisati tortu. Bombice potom uvaljajte u preostali kakao prah.
Kad se torta ohladi, pripremite glazuru.
Umutite slatku pavlaku, dodajte joj 100 grama rastopljene čokolade, sve dobro izmešajte i prelijte preko torte.
Bombice poređajte preko glazure, po želji preko njih sipajte još malo rastopljene čokolade umućene sa slatkom pavlakom i ukrasite je listićima nane.
Prijatno!
(Telegraf)
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)