Ovo je NAJJEFTINIJI RECEPT ZA RUČAK SA MESOM, a otkrila nam ga je STARA SPRSKA DOMAĆICA: Za manje od 400 DINARA RUČA CELA PORODICA, a ukus - prste da poližeš
Evo jedne lepe ideje za ručak. Faširanke odlično idu uz pire i spanać. Brzo se sve pravi, a jako je ukusno.

Faširane šnicle rado su pravile naše bake, pa naše mame, danas i mi same i zaista su idealan izbor za ručak - prave se brzo i lako, a zasitne su i sjajno se slažu uz krompiriće, pre krompir, grašak, pečurke...
Ovo je jedan recept koji smo dobili od jedne bake iz Prokuplja, krajnje je jednostavan i jeftin za pripremu, a ipak izdašan i dobar.
Nećete pogrešiti sa ovim načinom pripreme, a OVDE potražite još jedan sjajan recept za faširane šnicle.
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Sastojci:
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
400 grama mešanog mlevenog mesa
začini po želji (so, biber, mlevena paprika)
jedno parče bajatog hleba
jedno jaje
sitno iseckana glavica crnog luka
dva čena sitno iseckanog belog luka (opciono)
Priprema:
U posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan luk, začine i parče bajatog hleba koje ste prethodno izmrvili. Dobro promešajte, pa u smesu dodajte jedno jaje i opet energično mešajte, dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Posudu uvijte u plastičnu kuhinjsku foliju i ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata pre prženja.
Pržite na malo više ulja na srednjoj temperaturi dok ne bude gotovo.
Prijatno!
(Blic)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Komentari(0)