Ovo je NAJJEFTINIJI RECEPT ZA RUČAK SA MESOM, a otkrila nam ga je STARA SPRSKA DOMAĆICA: Za manje od 400 DINARA RUČA CELA PORODICA, a ukus - prste da poližeš
Evo jedne lepe ideje za ručak. Faširanke odlično idu uz pire i spanać. Brzo se sve pravi, a jako je ukusno.
![Ovo je NAJJEFTINIJI RECEPT ZA RUČAK SA MESOM, a otkrila nam ga je STARA SPRSKA DOMAĆICA: Za manje od 400 DINARA RUČA CELA PORODICA, a ukus - prste da poližeš](/data/images/2022-05-11/27492_fasirane-snicle_f.jpg?timestamp=1683237600)
Faširane šnicle rado su pravile naše bake, pa naše mame, danas i mi same i zaista su idealan izbor za ručak - prave se brzo i lako, a zasitne su i sjajno se slažu uz krompiriće, pre krompir, grašak, pečurke...
Ovo je jedan recept koji smo dobili od jedne bake iz Prokuplja, krajnje je jednostavan i jeftin za pripremu, a ipak izdašan i dobar.
Nećete pogrešiti sa ovim načinom pripreme, a OVDE potražite još jedan sjajan recept za faširane šnicle.
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
Sastojci:
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
400 grama mešanog mlevenog mesa
začini po želji (so, biber, mlevena paprika)
jedno parče bajatog hleba
jedno jaje
sitno iseckana glavica crnog luka
dva čena sitno iseckanog belog luka (opciono)
Priprema:
U posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan luk, začine i parče bajatog hleba koje ste prethodno izmrvili. Dobro promešajte, pa u smesu dodajte jedno jaje i opet energično mešajte, dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Posudu uvijte u plastičnu kuhinjsku foliju i ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata pre prženja.
Pržite na malo više ulja na srednjoj temperaturi dok ne bude gotovo.
Prijatno!
(Blic)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
![čaj](/data/images/2024-10-08/102509_caj-od-jabuke-shutterstock-504933145_f.jpg)
3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
Komentari(0)