BITNO DA SU PRAVOSLAVNE Zbog natpisa na tezgi sa voćem, jagode iz Grčke postale hit na društvenim mrežama (FOTO)
Da prodavci umeju da budu i te kako kreativni kada žele da prodaju svoj proizvod uverili smo se mnogo puta.

Međutim fotografija sa jedne srpske pijace koja kruži društvenim mrežama nasmejala je mnoge korisnike kada su pročitali šta piše na parčetu kartona zakačenog uz same jagode.
Naime, jedan prodavac na pijaci, ispod cene od 250 dinara za pakovanje jagoda napisao je: „Domaće – iz Grčku.“ Kako nije imao tačnu meru za svako pakovanje, a ni prostora da ispiše „oko“ on se na kreativan način setio da nacrta oko pored brojke od 600 grama.
Neminovno je da padež jeste pogrešan, ali gotovo da je nemoguće da je nešto domaće ako dolazi iz druge zemlje. To prodavca nije omelo da spoji dve jake preporuke.
Možda vas zanima:

Letnja slava u šljiviku: Kako su se nekada slavile Presvete, Ognjena Marija i Ilindan u selima Srbije
U avgustu, kad šljive počnu da zru, a zemlja miruje pred jesen, srpska sela obeležavala su letnje slave pod vedrim nebom – često u šljiviku, pod krošnjama koje su svedočile i molitvama i veselju. Ove slave nisu bile samo verski čin – one su bile i zavet, i porodični sabor, i kolektivna molitva naroda koji je znao da živi u ritmu prirode.
Crkva koju je podigla žena despota: Sretenjski hram u Krušedolu – tiha zadužbina Angeline Branković
U senci slavnog manastira, na uzvišenju kraj voćnjaka, stoji skromna bela crkva koja krije veliku priču o jednoj ženi, njenoj veri i istoriji koje se više niko ne seća naglas
Možda vas zanima:

Letnja slava u šljiviku: Kako su se nekada slavile Presvete, Ognjena Marija i Ilindan u selima Srbije
U avgustu, kad šljive počnu da zru, a zemlja miruje pred jesen, srpska sela obeležavala su letnje slave pod vedrim nebom – često u šljiviku, pod krošnjama koje su svedočile i molitvama i veselju. Ove slave nisu bile samo verski čin – one su bile i zavet, i porodični sabor, i kolektivna molitva naroda koji je znao da živi u ritmu prirode.
Crkva koju je podigla žena despota: Sretenjski hram u Krušedolu – tiha zadužbina Angeline Branković
U senci slavnog manastira, na uzvišenju kraj voćnjaka, stoji skromna bela crkva koja krije veliku priču o jednoj ženi, njenoj veri i istoriji koje se više niko ne seća naglas
Možda vas zanima:

Letnja slava u šljiviku: Kako su se nekada slavile Presvete, Ognjena Marija i Ilindan u selima Srbije
U avgustu, kad šljive počnu da zru, a zemlja miruje pred jesen, srpska sela obeležavala su letnje slave pod vedrim nebom – često u šljiviku, pod krošnjama koje su svedočile i molitvama i veselju. Ove slave nisu bile samo verski čin – one su bile i zavet, i porodični sabor, i kolektivna molitva naroda koji je znao da živi u ritmu prirode.
Crkva koju je podigla žena despota: Sretenjski hram u Krušedolu – tiha zadužbina Angeline Branković
U senci slavnog manastira, na uzvišenju kraj voćnjaka, stoji skromna bela crkva koja krije veliku priču o jednoj ženi, njenoj veri i istoriji koje se više niko ne seća naglas
Prvo je da je domaće. Sve što je domaće mora da bude dobro. A onda, Grčka. Voće iz južnih krajeva mora da bude dobro.
Mada, i pored dobrog marketinga, jagode su kritikovane od mnogih korisnika interneta.
– Izgledaju fenomenalno, odlično mirišu, ali im je ukus kombinacija tikve i domestosa. Jeo za vikend, pa ono, iz prve ruke – glasio je jedan od komentara.
Odmah se nadovezao još jedan korisnik te je naveo da je ipak i pored ove primamljive ponude produžio do prodavnice ne bili kupio zamrznute. A jedan se našalio, te napisao:
„Važno je da su pravoslavne i sa ukusom girosa“, stoji u komentaru.
Podsetimo, i prošle godine je društvenim mrežama kružila fotografija sa sličnim natpisom koja je tada takođe oduševila mnoge miljenike jagoda.
(Blic)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)