BITNO DA SU PRAVOSLAVNE Zbog natpisa na tezgi sa voćem, jagode iz Grčke postale hit na društvenim mrežama (FOTO)
Da prodavci umeju da budu i te kako kreativni kada žele da prodaju svoj proizvod uverili smo se mnogo puta.

Međutim fotografija sa jedne srpske pijace koja kruži društvenim mrežama nasmejala je mnoge korisnike kada su pročitali šta piše na parčetu kartona zakačenog uz same jagode.
Naime, jedan prodavac na pijaci, ispod cene od 250 dinara za pakovanje jagoda napisao je: „Domaće – iz Grčku.“ Kako nije imao tačnu meru za svako pakovanje, a ni prostora da ispiše „oko“ on se na kreativan način setio da nacrta oko pored brojke od 600 grama.
Neminovno je da padež jeste pogrešan, ali gotovo da je nemoguće da je nešto domaće ako dolazi iz druge zemlje. To prodavca nije omelo da spoji dve jake preporuke.
Možda vas zanima:

SUTRA JE MIHOLJDAN: Ne valja raditi po kući, ali jedna stvar je STROGO ZABRANJENA – evo šta donosi Miholjsko leto!
Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju Miholjdan, praznik posvećen Prepodobnom Kirijaku Otšelniku. Ovaj svetac, poznat po dugovečnosti i isceliteljskoj moći, označava početak prave jeseni, ali donosi i period topline poznat kao Miholjsko leto.
ZABRANJENO JE BILO GRADITI CRKVE – OSIM AKO SE OVO URADI U JEDNOM DANU: Kako su Srbi nadmudrili Turke i očuvali veru
Istorija Srbije puna je priča o junaštvu, ali i neverovatnoj snalažljivosti. U vreme turske okupacije, strogo je bilo zabranjeno zidanje verskih objekata. Ipak, naši preci su pronašli "rupu u zakonu" koja je omogućila opstanak pravoslavlja. To je priča o crkvama koje su nicale preko noći.
Možda vas zanima:

SUTRA JE MIHOLJDAN: Ne valja raditi po kući, ali jedna stvar je STROGO ZABRANJENA – evo šta donosi Miholjsko leto!
Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju Miholjdan, praznik posvećen Prepodobnom Kirijaku Otšelniku. Ovaj svetac, poznat po dugovečnosti i isceliteljskoj moći, označava početak prave jeseni, ali donosi i period topline poznat kao Miholjsko leto.
ZABRANJENO JE BILO GRADITI CRKVE – OSIM AKO SE OVO URADI U JEDNOM DANU: Kako su Srbi nadmudrili Turke i očuvali veru
Istorija Srbije puna je priča o junaštvu, ali i neverovatnoj snalažljivosti. U vreme turske okupacije, strogo je bilo zabranjeno zidanje verskih objekata. Ipak, naši preci su pronašli "rupu u zakonu" koja je omogućila opstanak pravoslavlja. To je priča o crkvama koje su nicale preko noći.
Možda vas zanima:

SUTRA JE MIHOLJDAN: Ne valja raditi po kući, ali jedna stvar je STROGO ZABRANJENA – evo šta donosi Miholjsko leto!
Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju Miholjdan, praznik posvećen Prepodobnom Kirijaku Otšelniku. Ovaj svetac, poznat po dugovečnosti i isceliteljskoj moći, označava početak prave jeseni, ali donosi i period topline poznat kao Miholjsko leto.
ZABRANJENO JE BILO GRADITI CRKVE – OSIM AKO SE OVO URADI U JEDNOM DANU: Kako su Srbi nadmudrili Turke i očuvali veru
Istorija Srbije puna je priča o junaštvu, ali i neverovatnoj snalažljivosti. U vreme turske okupacije, strogo je bilo zabranjeno zidanje verskih objekata. Ipak, naši preci su pronašli "rupu u zakonu" koja je omogućila opstanak pravoslavlja. To je priča o crkvama koje su nicale preko noći.
Prvo je da je domaće. Sve što je domaće mora da bude dobro. A onda, Grčka. Voće iz južnih krajeva mora da bude dobro.
Mada, i pored dobrog marketinga, jagode su kritikovane od mnogih korisnika interneta.
– Izgledaju fenomenalno, odlično mirišu, ali im je ukus kombinacija tikve i domestosa. Jeo za vikend, pa ono, iz prve ruke – glasio je jedan od komentara.
Odmah se nadovezao još jedan korisnik te je naveo da je ipak i pored ove primamljive ponude produžio do prodavnice ne bili kupio zamrznute. A jedan se našalio, te napisao:
„Važno je da su pravoslavne i sa ukusom girosa“, stoji u komentaru.
Podsetimo, i prošle godine je društvenim mrežama kružila fotografija sa sličnim natpisom koja je tada takođe oduševila mnoge miljenike jagoda.
(Blic)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari(0)