PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

Poznato je da naše domaćice u pasulj obavezno stavljaju neko meso. Pre spremanja važno je da se obrati pažnja ne određene stvari koje mogu da utiču na ukus pasulj dok se kuva.
Meso koje stavljate u pasulj u vidu suvih rebaraca, dimljene kolenice ili butkica, treba oprati ili prokuvati u posebnoj šerpi kako bi se sprale sve nečistoće ili garež od dimljena. Takođe, na ovaj način meso će biti mekano i samo će spadati sa kostiju.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite
450 g pasulja
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 struk praziluka
2 lovorova lista
300 g suvog mesa po izboru
1 kašičica crvene mlevene paprike
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašika začina
2 kašike brašna
30 ml ulja
po ukusu so
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu. Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, dodati 2 lovorova lista i očistiti i naseći šargarepe, luka i praži luka te ih dodati pasulju. Dodati oprano i prethodno prokuvano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat ipo do dva sata, u zavisnosti od vrste pasulja, neki se skuvaju brze, neki ne. Možda će biti potrebno da dodate još vode, svaki put nalite vodom koja je već topla. Dodati onoliko vode koliko hoćete da vam je pasulj, gust ili redak. Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Staviti u tiganj ulje, zagrejati pa staviti brašno, propržiti, pazite da vam brašno ne izgori, prohladiti pa dodati mlevenu papriku, dobro promešati pa sipati u kuvani pasulj. Kuvati još 5 minuta i isključiti.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)