DOMAĆE KOBASICE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Ukusne i zdrave, a neverovatno lako se pravi ovaj pikantni SPECIJALITET od mesa

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Srbi mnogo vole da mezete, a s obzirom da su kobasice jedan od glavnih specijaliteta koji volimo da poslužimo i da je bilo vreme za svinjokolj, evo i recepta kako da napravite fenomenalne domaće kobasice.

DOMAĆE KOBASICE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Ukusne i zdrave, a neverovatno lako se pravi ovaj pikantni SPECIJALITET od mesa
Shutterstock

Obradujte ukućane i drage goste pikantnim specijalitetom od mesa.

Sigurni smo da ćete se složiti sa nama da nema ništa bolje od ukusnih domaćih kobasica koje ste sami proizveli. Osim što ste sigurni da u njima nema aditiva, veštačkih aroma, boja, ukus domaćih proizvoda ne može da se poredi ni sa jednim iz supermarketa.

DOMAĆE KOBASICE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Ukusne i zdrave, a neverovatno lako se pravi ovaj pikantni SPECIJALITET od mesa Shutterstock
 

Sastojci:

6 kg svinjskog mesa

Možda vas zanima:

1 kg svinjskih creva

Možda vas zanima:

2 glavice belog luka

Možda vas zanima:

so, biber, crvena mevena paprika, tucana ljuta

Možda vas zanima:

3 kašike šećera

Možda vas zanima:

2-3 dcl vode

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Meso samleti na mašini za meso. Izgnječen beli luk potopite u vodu. U meso zatim dodati začine (količinu odredite po želji i sopstvenom ukusu).

Zatim se doda ona voda sa belim lukom. Dobro izmešajte i ostavite na hladnom preko noći. Sutradan opet sve promešajte, po potrebi dodajte hladne vode.

Creva natopite u mlakoj vodi, a na mašinu za meso stavite nastavak za kobasice. Meso se melje i direktno ide u creva.

Obavezno ih dobro nabiti da ne "dišu", kako bi bile kompaktne i ne bi se raspadale.

Prijatno!

Izvor: mondo

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading