DOMAĆE KOBASICE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Ukusne i zdrave, a neverovatno lako se pravi ovaj pikantni SPECIJALITET od mesa
Srbi mnogo vole da mezete, a s obzirom da su kobasice jedan od glavnih specijaliteta koji volimo da poslužimo i da je bilo vreme za svinjokolj, evo i recepta kako da napravite fenomenalne domaće kobasice.
Obradujte ukućane i drage goste pikantnim specijalitetom od mesa.
Sigurni smo da ćete se složiti sa nama da nema ništa bolje od ukusnih domaćih kobasica koje ste sami proizveli. Osim što ste sigurni da u njima nema aditiva, veštačkih aroma, boja, ukus domaćih proizvoda ne može da se poredi ni sa jednim iz supermarketa.
Shutterstock
Sastojci:
6 kg svinjskog mesa
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Priprema:
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ADIDAS SLANINA PROŠARANA S 4 REDA Sve ovo govori samo jedno - da je došlo vreme svinjokolja
Domaćini su se bacili na posao tokom ovog novembra. Do Nove godine obori će biti opustošeni.
POSLEDNJE PRIPREME PRED ZIMU Pored stavljanja turšije, kuvanja ajvara novembarski dani u Srbiji se provode u pripremi mesa
Kavurma, čvarci, suvo meso, kobasice...
Meso samleti na mašini za meso. Izgnječen beli luk potopite u vodu. U meso zatim dodati začine (količinu odredite po želji i sopstvenom ukusu).
Zatim se doda ona voda sa belim lukom. Dobro izmešajte i ostavite na hladnom preko noći. Sutradan opet sve promešajte, po potrebi dodajte hladne vode.
Creva natopite u mlakoj vodi, a na mašinu za meso stavite nastavak za kobasice. Meso se melje i direktno ide u creva.
Obavezno ih dobro nabiti da ne "dišu", kako bi bile kompaktne i ne bi se raspadale.
Prijatno!
Izvor: mondo
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Recept star vekovima: Posna sarma sa Hilandara kraljica je svake slavske trpeze
Kako je sezona slava stigla, domaćice se sve više trude da na stolu imaju najbolje specijalitete za svoje goste
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Komentari(0)