JULKA ŠNITE: Kremasti kolač s orasima po receptu iz bakine sveske
Julka šnite su ukusna kremasta pita s orasima i korama od lisnatog testa!

Napravite fin kolač po receptu koji je bezbroj puta proveren, po kojem su ga pravile naše mame i bake.
Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Krem:
500 ml mleka
3 vanilin šećera
6 kašika oštrog brašna
250 g margarina (držati na sobnoj temperaturi)
200 g šećera u prahu
1 kašika limunovog soka
Ostalo:
500 g lisnatog testa (2 x 250 g)
Priprema:
Lisnato testo odledite pa svaki deo tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Testo razvaljajte na veličinu lima za pečenje (30x30 cm).
Jedan deo lisnatog testa ispecite do kraja, taj deo ćete kasnije staviti na vrh kolača. Drugi deo testa ispecite upola. Na taj deo izlijte biskvitnu smesu od oraha. Lisnato testo pre pečenja izbodite viljuškom na nekoliko mesta kako se tokom pečenja ne bi jako naduvalo.
Za pripremu biskvita belance smiksajte u čvrsti sneg. Žumance penasto smiksajte sa šećerom pa dodajte vodu i promešajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo i orahe. Na kraju dodajte sneg od belanjaca pa varjačom lagano sjedinite sve sastojke.
Pripremljenu smesu izlijte na upola pečeno lisnato testo i pecite 20 minuta na temperaturi od 180 °C.
Za pripremu krema brašno i šećer razmutite u malo mleka, dodajte ostatku mleka koje ste zagrejali do vrenja pa kuvajte na laganoj vatri dok ne dobijete gusti krem. Krem premestite u činiju za mešanje i ostavite da se ohladi (površinu krema prekrijte providnom folijom da se ne stvori korica).
Ohlađenom kremu dodajte margarin sobne temperature, šećer u prahu i limunov sok pa sve dobro smiksajte.
Krem premažite preko ohlađenog biskvita pa prekrijte kolač korom od lisnatog testa koju ste ranije ispekli. Po želji kolač možete posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.
Komentari(0)