POSNA, SLADOLED, TORTA, IMA LI BOLJE? Poslastica u kojoj možete da uživate i zimi u ove dane posta (RECEPT)
Odlična je za post na vodi, ako hoćete da se zasladite.

Sladoled tortu možete da jedete i zimi, a super je što je posna, pa mogu da uživaju i oni koji se pridržavaju Božićnog posta.
Kremasta, lagana, ukusna i posna torta postaće vam omiljena poslastica, a možete da je pripremate sa decom koliko je jednostavna. Naravno, odličan je predlog i za Svetog Nikolu.
Sastojci:
140 g urmi
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Za dekoraciju:
malo lešnika
malo kokosa
Priprema:
Urme presecite na pola i prelijte toplom vodom, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim procedite i dobro izblendirajte zajedno sa bananama. U dobijenu smesu sipajte mleko i lepo promešajte. Precedite pomoću cediljke u šerpu, pa dodajte šećer, vanilin šećer i skrob. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Pospite seckanim lešnikom i kokosom, pa ostavite da se ohladi u frižideru oko sat vremena.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.
Komentari(0)