POSNA, SLADOLED, TORTA, IMA LI BOLJE? Poslastica u kojoj možete da uživate i zimi u ove dane posta (RECEPT)
Odlična je za post na vodi, ako hoćete da se zasladite.

Sladoled tortu možete da jedete i zimi, a super je što je posna, pa mogu da uživaju i oni koji se pridržavaju Božićnog posta.
Kremasta, lagana, ukusna i posna torta postaće vam omiljena poslastica, a možete da je pripremate sa decom koliko je jednostavna. Naravno, odličan je predlog i za Svetog Nikolu.
Sastojci:
140 g urmi
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Možda vas zanima:

OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.
Za dekoraciju:
malo lešnika
malo kokosa
Priprema:
Urme presecite na pola i prelijte toplom vodom, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim procedite i dobro izblendirajte zajedno sa bananama. U dobijenu smesu sipajte mleko i lepo promešajte. Precedite pomoću cediljke u šerpu, pa dodajte šećer, vanilin šećer i skrob. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Pospite seckanim lešnikom i kokosom, pa ostavite da se ohladi u frižideru oko sat vremena.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.
Komentari(0)