JEDAN SASTOJAK MENJA IGRU Postoji trik kako da Vam palačinke uvek budu mekane

Teodora Tojagić

15:00

Gastronomija 0

Verujemo da nema čoveka koji ne voli palačinke, ali da li ste ih ikada pravili na ovaj način?

JEDAN SASTOJAK MENJA IGRU Postoji trik kako da Vam palačinke uvek budu mekane
Pixbay/RitaE

Srbi ne mogu bez palačinki...

Odrasli kao i deca uživaju da ih jedu kako slatke tako i slane.

Međutim, ono što malo ko zna jeste da samo jedan sastojak daje mekoću.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Više običnu vodu nećete koristiti, piše Krstarica.

JEDAN SASTOJAK MENJA IGRU Postoji trik kako da Vam palačinke uvek budu mekane Pexels
 

Sastojci:

3 šolje brašna,

1 kašika šećera,

malo soli,

1/2 kašičice praška za pecivo,

1 kesica vanilin šećera,

2,5 šolje kisele vode,

ulje

Priprema:

Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.

Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.

Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

sir

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije

Gastronomija

15:00

21 avgust, 2025

U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

Komentari(0)

Loading