REŠENJE ZA NOĆNU MORU SVIH DOMAĆICA Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili gorke orahe
Isprobajte tri trika koja vam mogu pomoći u ovakvoj situaciji

Vreme praznika i slava zahteva da u kući imate orahe. Od njih možete da spremite različita jela i deserte, kao što su reforma, kocke sa orasima ili čak svečana salata. Ali, može da se desi da orasi koje ste kupili budu gorki. Više ne morate da brinete, jer postoji rešenje i za to. Saznajte koja su to 3 savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice. Imajte na umu da gorčine možete da se rešite samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili kvarenjem oraha.
Kako da orasi ne budu gorki
Operite ih
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju dosta vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film će biti uklonjen sa oraha, što je izvor gorčine.
Shutterstock
Napunite ih vodom
Ako ne želite da gubite vreme na pranje oraha, jednostavno napunite proizvod vodom i sačekajte oko pola sata. U ovom slučaju koristite ključalu vodu.
Ispecite ih
Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da kao rezultat prženja, jelo više neće istog ukusa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas

PORED JAJA, NA USKRŠNJOJ TRPEZI TREBA DA SE NAĐU I OVE NAMIRNICE: Veruje se da donose radost i blagostanje porodici
Ove godine, vernici koji poštuju julijanski kalendar, sutra slave Uskrs - jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Za ovaj praznik koji slavi vaskrsnuće, tj. ponovno rođenje vezuju se lepi običaji, a neki od njih su vezani i za uskršnju trpezu.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Komentari(0)