REŠENJE ZA NOĆNU MORU SVIH DOMAĆICA Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili gorke orahe
Isprobajte tri trika koja vam mogu pomoći u ovakvoj situaciji

Vreme praznika i slava zahteva da u kući imate orahe. Od njih možete da spremite različita jela i deserte, kao što su reforma, kocke sa orasima ili čak svečana salata. Ali, može da se desi da orasi koje ste kupili budu gorki. Više ne morate da brinete, jer postoji rešenje i za to. Saznajte koja su to 3 savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice. Imajte na umu da gorčine možete da se rešite samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili kvarenjem oraha.
Kako da orasi ne budu gorki
Operite ih
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju dosta vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film će biti uklonjen sa oraha, što je izvor gorčine.
Shutterstock
Napunite ih vodom
Ako ne želite da gubite vreme na pranje oraha, jednostavno napunite proizvod vodom i sačekajte oko pola sata. U ovom slučaju koristite ključalu vodu.
Ispecite ih
Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da kao rezultat prženja, jelo više neće istog ukusa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Ne znate šta da spremite za ručak? Složenac od zapečenih tikvica je brzo, jeftino, zasitno i fantastičnog ukusa
Tražite brz, jednostavan i ukusan ručak? Ove neodoljive zapečene tikvice sa sirom su pravi izbor, naročito u danima kada nemate ideju šta da spremite, a želite nešto hranljivo i aromatično.

"Leto u tegli" je hit koji morate da probate: Recept za najukusniju zimsku salatu koja puca od vitamina i preukusna je
Upravo sada, dok sezona još traje, postavljamo temelje budućih gastronomski užitaka, onih tegli koje će vas, usred zime, podsećati na sunce, zrele paradajze i hrskanje svežeg krastavca.

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.
Komentari(0)