REŠENJE ZA NOĆNU MORU SVIH DOMAĆICA Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili gorke orahe
Isprobajte tri trika koja vam mogu pomoći u ovakvoj situaciji

Vreme praznika i slava zahteva da u kući imate orahe. Od njih možete da spremite različita jela i deserte, kao što su reforma, kocke sa orasima ili čak svečana salata. Ali, može da se desi da orasi koje ste kupili budu gorki. Više ne morate da brinete, jer postoji rešenje i za to. Saznajte koja su to 3 savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice. Imajte na umu da gorčine možete da se rešite samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili kvarenjem oraha.
Kako da orasi ne budu gorki
Operite ih
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Možda vas zanima:

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.

SAČUVAJTE KOLAČIĆIMA SVEŽINU: Jednostavnim koracima učinićete da vaše omiljene poslastice ne otvrdnu i ne osuše se
Ukoliko želite da sitni slavski kolači zadrže svežinu i par dana nakon slavalja, isprobajte ovaj trik
Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju dosta vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film će biti uklonjen sa oraha, što je izvor gorčine.
Shutterstock
Napunite ih vodom
Ako ne želite da gubite vreme na pranje oraha, jednostavno napunite proizvod vodom i sačekajte oko pola sata. U ovom slučaju koristite ključalu vodu.
Ispecite ih
Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da kao rezultat prženja, jelo više neće istog ukusa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.
Komentari(0)