REŠENJE ZA NOĆNU MORU SVIH DOMAĆICA Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili gorke orahe

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Isprobajte tri trika koja vam mogu pomoći u ovakvoj situaciji

REŠENJE ZA NOĆNU MORU SVIH DOMAĆICA Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili gorke orahe
Shutterstock

Vreme praznika i slava zahteva da u kući imate orahe. Od njih možete da spremite različita jela i deserte, kao što su reforma, kocke sa orasima ili čak svečana salata. Ali, može da se desi da orasi koje ste kupili budu gorki. Više ne morate da brinete, jer postoji rešenje i za to. Saznajte koja su to 3 savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice. Imajte na umu da gorčine možete da se rešite samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili kvarenjem oraha. 

Kako da orasi ne budu gorki

Operite ih 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju dosta vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film će biti uklonjen sa oraha, što je izvor gorčine.

orasi Shutterstock
 

Napunite ih vodom

Ako ne želite da gubite vreme na pranje oraha, jednostavno napunite proizvod vodom i sačekajte oko pola sata. U ovom slučaju koristite ključalu vodu. 

Ispecite ih 

Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da kao rezultat prženja, jelo više neće istog ukusa.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading