RECEPT
Meso za đuveč stavite da se kuva. Kada je meso kuvano sklonite ga sa ringle.
U pleh u koji ćete zapeći đuveč, iseckajte 2 glavice crnog luka, dodajte 50 ml ulja i dinstajte 5-6 minuta. U luk dodajte 2 sveže žute ili zelene paprike iseckane na komadiće i nastavite dinstanje još 6-7 minuta. Zatim dodajte 2 šargarepe iseckane na kolutove i nastavite dinstanje.
Možda vas zanima:

TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

STARI TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ Naši preci su ga spremali, a zašto ne biste i vi? (RECEPT)
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće i nepca ljubitelja mesa i povrća.
Možda vas zanima:

TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

STARI TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ Naši preci su ga spremali, a zašto ne biste i vi? (RECEPT)
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće i nepca ljubitelja mesa i povrća.
Možda vas zanima:

TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

STARI TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ Naši preci su ga spremali, a zašto ne biste i vi? (RECEPT)
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće i nepca ljubitelja mesa i povrća.
Možda vas zanima:

TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

STARI TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ Naši preci su ga spremali, a zašto ne biste i vi? (RECEPT)
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće i nepca ljubitelja mesa i povrća.
Začinite sa 1,5 kašikom biljnog začina i malo bibera, pa dodajte još 2 kutlače tečnosti u kojoj se meso kuvalo, promešajte i sve zajedno krčkajte još 10 minuta. Dodajte u đuveč i 120 gr pirinča i još tečnosti ukoliko je potrebno, toliko da prekrijete ceo đuveč u plehu, pospite malo biljnim začinom odgore i stavite ga u rernu da se zapeče na 200°C
Izvor: instagram/najboljidomacirecepti

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.
Komentari(0)