RECEPT
Meso za đuveč stavite da se kuva. Kada je meso kuvano sklonite ga sa ringle.
U pleh u koji ćete zapeći đuveč, iseckajte 2 glavice crnog luka, dodajte 50 ml ulja i dinstajte 5-6 minuta. U luk dodajte 2 sveže žute ili zelene paprike iseckane na komadiće i nastavite dinstanje još 6-7 minuta. Zatim dodajte 2 šargarepe iseckane na kolutove i nastavite dinstanje.
Možda vas zanima:

TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

STARI TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ Naši preci su ga spremali, a zašto ne biste i vi? (RECEPT)
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće i nepca ljubitelja mesa i povrća.
Možda vas zanima:

TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

STARI TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ Naši preci su ga spremali, a zašto ne biste i vi? (RECEPT)
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće i nepca ljubitelja mesa i povrća.
Možda vas zanima:

TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

STARI TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ Naši preci su ga spremali, a zašto ne biste i vi? (RECEPT)
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće i nepca ljubitelja mesa i povrća.
Možda vas zanima:

TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

STARI TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ Naši preci su ga spremali, a zašto ne biste i vi? (RECEPT)
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće i nepca ljubitelja mesa i povrća.
Začinite sa 1,5 kašikom biljnog začina i malo bibera, pa dodajte još 2 kutlače tečnosti u kojoj se meso kuvalo, promešajte i sve zajedno krčkajte još 10 minuta. Dodajte u đuveč i 120 gr pirinča i još tečnosti ukoliko je potrebno, toliko da prekrijete ceo đuveč u plehu, pospite malo biljnim začinom odgore i stavite ga u rernu da se zapeče na 200°C
Izvor: instagram/najboljidomacirecepti

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Komentari(0)