ĐUVEČ PRSTE DA POLIŽEŠ Najbolji domaći recept!

Lepote Srbije

22:30

Gastronomija 0

Recept nedelje

ĐUVEČ PRSTE DA POLIŽEŠ  Najbolji domaći recept!
Shutterstock

RECEPT

Meso za đuveč stavite da se kuva. Kada je meso kuvano sklonite ga sa ringle.


U pleh u koji ćete zapeći đuveč, iseckajte 2 glavice crnog luka, dodajte 50 ml ulja i dinstajte 5-6 minuta. U luk dodajte 2 sveže žute ili zelene paprike iseckane na komadiće i nastavite dinstanje još 6-7 minuta. Zatim dodajte 2 šargarepe iseckane na kolutove i nastavite dinstanje.


Možda vas zanima:

Nakon 10 minuta, dodajte meso u pleh i 2 kutlače tečnosti u kojoj se meso kuvalo. Kada se i meso malo izdinstalo, dodajte 2 krompira iseckana na kockice, zatim 450 gr povrća (boranija, grašak, crvena paprika..), i 2 sveža iseckana paradajza.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Začinite sa 1,5 kašikom biljnog začina i malo bibera, pa dodajte još 2 kutlače tečnosti u kojoj se meso kuvalo, promešajte i sve zajedno krčkajte još 10 minuta. Dodajte u đuveč i 120 gr pirinča i još tečnosti ukoliko je potrebno, toliko da prekrijete ceo đuveč u plehu, pospite malo biljnim začinom odgore i stavite ga u rernu da se zapeče na 200°C

Izvor: instagram/najboljidomacirecepti

Komentari(0)

Loading