TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

Ovo jelo se priprema mnogo brže od podvarka, ima odličan ukus, a može se kombinovati sa raznim prilozima, kao što su kuvani ili pire krompir. Po želji, možete dodati suvo meso, dimljene kobasice ili, kao u našem receptu, suvu slaninu.
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 200 ml ulja
- 1 glavica crnog luka
- 300 g svežeg mesa po izboru
- 200 g suvog mesa (slanina, kobasica, suvi vrat )
- biber, beli luk u prahu
- peršunov list i bosiljak
- lovorov list
Priprema:
Možda vas zanima:

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli

DRUGAČIJE OD NAS: Kako Rusi kisele kupus i nikad se ne kvari
Kiseli kupus je omiljeni specijalitet kada je reč o zimnici kod Srba, a tek da vidite kako ga spremaju Rusi, pašćete u nesvest!
Možda vas zanima:

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli

DRUGAČIJE OD NAS: Kako Rusi kisele kupus i nikad se ne kvari
Kiseli kupus je omiljeni specijalitet kada je reč o zimnici kod Srba, a tek da vidite kako ga spremaju Rusi, pašćete u nesvest!
Možda vas zanima:

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli

DRUGAČIJE OD NAS: Kako Rusi kisele kupus i nikad se ne kvari
Kiseli kupus je omiljeni specijalitet kada je reč o zimnici kod Srba, a tek da vidite kako ga spremaju Rusi, pašćete u nesvest!
Isecite kiseli kupus kao za podvarak, prelijte ga sa litrom vode i ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim ga dobro iscedite.
U dubljoj šerpi propržite crni luk na ulju, pa dodajte isečeno meso na kockice. Nalijte vodu i kuvajte meso dok ne postane potpuno mekano.
Zatim, dodajte oceđeni kupus, začine i prelijte sa oko 1 litrom vode. Pokrijte šerpu i kuvajte na tihoj vatri. Povremeno promešajte.
Kada voda skoro ispari, dodajte malo ulja i pržite kupus još oko 10 minuta.
Na kraju, ubacite iseckanu suvu slaninu i nastavite sa prženjem dok kupus ne dobije lepu zlatno-žutu boju.
Ovo jelo je savršeno uz pire krompir.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)