TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.
Ovo jelo se priprema mnogo brže od podvarka, ima odličan ukus, a može se kombinovati sa raznim prilozima, kao što su kuvani ili pire krompir. Po želji, možete dodati suvo meso, dimljene kobasice ili, kao u našem receptu, suvu slaninu.
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 200 ml ulja
- 1 glavica crnog luka
- 300 g svežeg mesa po izboru
- 200 g suvog mesa (slanina, kobasica, suvi vrat )
- biber, beli luk u prahu
- peršunov list i bosiljak
- lovorov list
Priprema:
Možda vas zanima:
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Možda vas zanima:
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Možda vas zanima:
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Isecite kiseli kupus kao za podvarak, prelijte ga sa litrom vode i ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim ga dobro iscedite.
U dubljoj šerpi propržite crni luk na ulju, pa dodajte isečeno meso na kockice. Nalijte vodu i kuvajte meso dok ne postane potpuno mekano.
Zatim, dodajte oceđeni kupus, začine i prelijte sa oko 1 litrom vode. Pokrijte šerpu i kuvajte na tihoj vatri. Povremeno promešajte.
Kada voda skoro ispari, dodajte malo ulja i pržite kupus još oko 10 minuta.
Na kraju, ubacite iseckanu suvu slaninu i nastavite sa prženjem dok kupus ne dobije lepu zlatno-žutu boju.
Ovo jelo je savršeno uz pire krompir.
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Komentari(0)