Ovo je najbrža pita bez brašna koja postoji: Lišava vas muka, a pravi se u jednom treptaju

Izvor: Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Radi se o najbržoj piti bez brašna koja ostavlja bez teksta.

Ovo je najbrža pita bez brašna koja postoji: Lišava vas muka, a pravi se u jednom treptaju
Printscreen/Instagram

Ako ste ljubitelji pite za doručak, ova u nastavku će vas oduševiti.

Radi se o najbržoj piti bez brašna koja ostavlja bez teksta.

U nastavku pročitajte ceo postupak pripreme.

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Potrebni sastojci za pitu:

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

120 g ovsenih pahuljica (sameljite)

150 g sitnog sira

2 jajeta

1 kašičica maslinovog ulja

pola kesice praška za pecivo

prstohvat soli

200 ml jogurta

2 šake iseckanog bejbi spanaća

Način pripreme:

Priprema je nikad lakša - sve što treba da uradite jeste da sjedinite sve sastojke i to odmah ide na pečenje.

Po želji pospite malo susama preko. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite pitu sve dok ne porumeni.

@lepotesrbijee KADA PRORADI SRPSKI INAT! Evo kako su petoro Srba preko noći osvojili Austrougarsku obalu #lepotesrbije #srbija #dalisteznali #foryou #fy #fyp #srbi #zanimljivosti #daliznate #viral #foryou ♬ original sound - LepoteSrbije
grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Komentari(0)

Loading