Posna krem-čorba od spanaća, bez mleka i zaprške a ukus kao iz snova
Krem-čorba od spanaća je savršen izbor za sve ljubitelje zdravih i ukusnih obroka. Bogata vitaminima i mineralima, ova čorba je idealna za hladne dane kada vam treba nešto što će vas zagrejati. Kombinacija spanaća i drugog povrća čini je izuzetno hranljivom i laganom.
Jednostavna za pripremu, krem-čorba od spanaća nudi ne samo bogat i kremast ukus, već i brojne zdravstvene benefite. Spanać je poznat po svojim antioksidansima i visokom sadržaju gvožđa, dok ostali sastojci nude dodatne vitamine i vlakna.
Krem-čorba od spanaća
Sastojci:
1 crni luk
2 čena belog luka
3 krompira
500 g spanaća
1 šargarepa
1 peršun u korenu
1 paškanat
1/2 veze peršuna
so, biber
Priprema:
Povrće očistite, operite i iseckajte. Ubacite u šerpu. Ulijte vode da povrće ogrezne pa kuvajte oko pola sata. Zatim štapnim mikserom izmiksajte kuvano povrće i dodajte još malo vode i začine.
(Trpeza)
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)