STARINSKA PITA SA KISELIM KUPUSOM I PRAZILUKOM Ima samo tri sastojka i pravi se veoma brzo
Slana posna pita, savršena za večeru
Rolovana pita sa kiselim kupusom je tradicionalni specijalitet koji. Ovo jelo je savršeno za hladne dane kada želite nešto toplo i ukusno što će vas ugrejati i zasititi. Kombinacija kiselog kupusa i praziluka daje ovoj piti poseban ukus koji budi nostalgiju i podseća na bakinu kuhinju.
Priprema je jednostavna, a rezultati sjajni – hrskava korica spolja i mekani, sočni fil iznutra. Ovo je savršeno jelo koje možete poslužiti kao glavno jelo ili kao dodatak glavnom obroku. Rolovana pita sa kiselim kupusom će zasigurno oduševiti sve koji je probaju.
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
500 g kiselog kupusa
1 praziluk
so, biber, ulje
Priprema:
Kupus iseckajte na rezance, a praziluk na kolutove. Prodinstajte praziluk na malo ulja, pa dodajte kupus. Dinstajte dok ne omekša, Dodajte so i biber po ukusu. Stavite jednu koru, namažite je uljem, prekrijte drugom korom, nafilujte je i urolajte. Uradite isto s ostalim korama i filom. Poređajte pitice u podmazan pleh, odozgo ih premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 dok ne dobije smeđu boju.
(Trpeza)
STARINSKA PITA SA KISELIM KUPUSOM I PRAZILUKOM Ima samo tri sastojka i pravi se veoma brzo
Slana posna pita, savršena za večeru
Mesarski trik odobrili kuvari i kuvarice: Jedna stvar odmah menja ukus mesa, sočnije je, gosti će se otimati oko sarmi
Uvek će se tražiti jedna više...
POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.
Recept za starinski podvarak malo ko zna: Meso se topi kao puter, a kupus samo krcka
Podvarak je jedno od onih jela koje uvek podseća na zimu i toplinu doma
POSNA A SLASNA Vasina torta, da obradujete mališane i sve ukućane
Ako volite Vasinu tortu a vreme je posta, imamo rešenje. Napravite posnu Vasinu tortu i obradujte mališane za Detinjce.
Komentari(0)