STARINSKA PITA SA KISELIM KUPUSOM I PRAZILUKOM Ima samo tri sastojka i pravi se veoma brzo
Slana posna pita, savršena za večeru

Rolovana pita sa kiselim kupusom je tradicionalni specijalitet koji. Ovo jelo je savršeno za hladne dane kada želite nešto toplo i ukusno što će vas ugrejati i zasititi. Kombinacija kiselog kupusa i praziluka daje ovoj piti poseban ukus koji budi nostalgiju i podseća na bakinu kuhinju.
Priprema je jednostavna, a rezultati sjajni – hrskava korica spolja i mekani, sočni fil iznutra. Ovo je savršeno jelo koje možete poslužiti kao glavno jelo ili kao dodatak glavnom obroku. Rolovana pita sa kiselim kupusom će zasigurno oduševiti sve koji je probaju.
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
500 g kiselog kupusa
1 praziluk
so, biber, ulje
Priprema:
Kupus iseckajte na rezance, a praziluk na kolutove. Prodinstajte praziluk na malo ulja, pa dodajte kupus. Dinstajte dok ne omekša, Dodajte so i biber po ukusu. Stavite jednu koru, namažite je uljem, prekrijte drugom korom, nafilujte je i urolajte. Uradite isto s ostalim korama i filom. Poređajte pitice u podmazan pleh, odozgo ih premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 dok ne dobije smeđu boju.
(Trpeza)

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)