PIHTIJE OD ŠARANA Nešto što možda niste probali, a ukusno je i idealno za posnu trpezu
Pihtije od šarana su zanimljivo i ukusno jelo, koje možda mnogi od vas nisu probali, ali kad jednom probate stalno ćete ga praviti, naročito u vreme posta.

Pihtije od šarana
Potrebno je:
800 g glava i repova od šarana
5 kuvanih šargarepa
1 manje pakovanje graška
3 čena belog luka
1 limun ili sirće
so
Priprema:
Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojte sa seckanom kuvanom šargarepom i graškom, svežim peršunom i limunom ili sirćetom. Začinite, poređajte u posudu i nalijte vodom u kojoj se riba kuvala. Ukoliko ima previše tečnosti, ukuvajte do željene gustine, dodajte svež iseckan beli luk. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želatinastih materija.
Prijatno!

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)