PIHTIJE OD ŠARANA Nešto što možda niste probali, a ukusno je i idealno za posnu trpezu
Pihtije od šarana su zanimljivo i ukusno jelo, koje možda mnogi od vas nisu probali, ali kad jednom probate stalno ćete ga praviti, naročito u vreme posta.

Pihtije od šarana
Potrebno je:
800 g glava i repova od šarana
5 kuvanih šargarepa
1 manje pakovanje graška
3 čena belog luka
1 limun ili sirće
so
Priprema:
Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojte sa seckanom kuvanom šargarepom i graškom, svežim peršunom i limunom ili sirćetom. Začinite, poređajte u posudu i nalijte vodom u kojoj se riba kuvala. Ukoliko ima previše tečnosti, ukuvajte do željene gustine, dodajte svež iseckan beli luk. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želatinastih materija.
Prijatno!

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)