PIHTIJE OD ŠARANA Nešto što možda niste probali, a ukusno je i idealno za posnu trpezu
Pihtije od šarana su zanimljivo i ukusno jelo, koje možda mnogi od vas nisu probali, ali kad jednom probate stalno ćete ga praviti, naročito u vreme posta.

Pihtije od šarana
Potrebno je:
800 g glava i repova od šarana
5 kuvanih šargarepa
1 manje pakovanje graška
3 čena belog luka
1 limun ili sirće
so
Priprema:
Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojte sa seckanom kuvanom šargarepom i graškom, svežim peršunom i limunom ili sirćetom. Začinite, poređajte u posudu i nalijte vodom u kojoj se riba kuvala. Ukoliko ima previše tečnosti, ukuvajte do željene gustine, dodajte svež iseckan beli luk. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želatinastih materija.
Prijatno!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)